Vols acollir un camp de voluntariat?

Colectic - Comunitari
Un camp de voluntariat pretén despertar la consciència per a la transformació social a través de l’experiència intercultural i del treball voluntari. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
SCI-Cat anima col·lectius i entitats catalanes a acollir un camp de voluntariat el 2018.
Grup de joves pintant un mural, en una activitat de l'SCI-Cat Font: Servei Civil Internacional de Catalunya (Facebook)
Un camp de voluntariat pretén despertar la consciència per a la transformació social a través de l’experiència intercultural i del treball voluntari.

Vols acollir un camp de voluntariat?

Colectic - Comunitari

Resum: 

L'SCI-Cat busca projectes comunitaris i transformadors que vulguin acollir un camp amb persones voluntàries d'arreu. Considera que afavoreix l'enfortiment de l'entitat i desperta la consciència per a la transformació social dels i les participants.

Servei Civil Internacional de Catalunya és conegut per fer possible que els joves catalans i catalanes puguin participar en camps de voluntariat arreu del món. Però també organitza camps a Catalunya. Ho fa en col·laboració amb col·lectius i entitats que els acullen. Ara fa una crida per animar aquestes possibles organitzacions col·laboradores a planificar un camp de voluntariat per a aquest 2018.

Un camp de voluntariat o camp de treball és un projecte de feina comunitària dut a terme per un grup de voluntaris i voluntàries de diferents nacionalitats. Des de l'SCI-Cat expliquen que acostumen a ser autogestionats des d’organitzacions de base, des de l'austeritat i la participació voluntària: "És amb aquesta estructura que les accions aconsegueixen un efecte multiplicador, ja que amb uns recursos limitats centenars de persones viuen una experiència transformadora".

La Xarxa d'Economia Solidària, Can Pipirimosca, Ampans o l'Associació Juvenil Salsa Jove són algunes de les organitzacions que van acollir camps de voluntariat durant l'any 2017. Les organitzacions acollidores poden ser, doncs, ben diferents i també les temàtiques que s'hi treballin: cultura, sostenibilitat, inclusió social, dinamització de col·lectius, memòria històrica, recuperació del patrimoni, reconstrucció... A més, pot variar la durada del camp (entre 7 i 30 dies) i el nombre de persones voluntàries participants (entre 6 i 15). L'SCI-Cat ofereix una guia on especifica els objectius, les característiques, el que cal finançar, els passos a seguir, etc. per poder organitzar un camp.

Si des de la teva organització us plantegeu la possibilitat d'acollir un camp, pots contactar amb ncoming[arrova]sci-cat.org. Des de l'SCI-Cat també demanen que si algú coneix una organització que tingui un projecte comunitari interessant, els hi faci saber.

Afegeix un comentari nou