Vols participar a un espectacle comunitari?

Els veïns i veïnes de Poble Sec i Sant Martí de Barcelona i els de Sant Feliu de Guíxols tenen l'oportunitat de participar a una iniciativa d'art comunitari, que busca la millora de la convivència.

La cooperativa Art&Coop obre la convocatòria per participar i actuar en tres espectacles comunitaris, amb tallers gratuïts i oberts a tot el veïnat, en la seva diversitat d'edats, cultures i realitats socials. La idea és crear entre veïns, veïnes i entitats del barri un espectacle de carrer i/o de sala. Per participar-hi no cal tenir experiència, només demanen ganes i el compromís d'anar als assajos.

Aquests espectacles s'organitzen a través del projecte XIC (Xarxa, Intercanvi i Creació), iniciativa d'art comunitari "que persegueix la millora de la convivència a través del treball en valors, col·laboratiu i en xarxa". El primer XIC va néixer l'any 2011 al barri de Poble Sec de Barcelona. Des de llavors, cada any han realitzat un espectacle. Ara s'hi han afegit el Districte de Sant Martí de Barcelona i Sant Feliu de Guíxols. A la plana web de Creació XIC trobaràs la informació concreta de cada convocatòria i l'enllaç als formularis d'inscripció.

Aquest mes de novembre els i les participants de la cinquena edició de Creació XIC de Poble Sec es van reunir per fer una avaluació col·lectiva, que ha deixat aquestes dades: 19 mesos de durada (2015-2016), 250 persones participants, 19 entitats participants i gairebé 1000 persones de públic (entre les diferents funcions realitzades). A més, han rebut el premi Federico Mayor Zaragoza i s'ha realitzat l'exposició "5 anys de XIC. Arts escèniques per a la convivència al Poble Sec".

 

Afegeix un comentari nou