10 anys de música per a l'esperança

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Festival Esperanzah. Font: Jordi Flores Font:
Sant Cosme vibrava en una edició recent del certamen

10 anys de música per a l'esperança

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El festival de música i economia solidària 'Esperanzah', celebrarà la seva X edició els dies 11, 12, 13 i 14 d'octubre a Sant Cosme, El Prat.

Coincidint amb el pont d'octubre, El Prat de Llobregat celebrarà la desena edició del Festival Esperanzah, una proposta lúdica que enguany té un cartell en consonància amb l'efemèride que celebra.

Música, festa i solidaritat és el lema que mou els organitzadors d’aquest gran festival amb vocació social: aportarà més recursos a projectes d’impacte social, reforçarà la seva aposta per l'economia solidària i per la feminització de la nostra societat.

El plat fort de l'esdeveniment serà la jornada de divendres, on desfilaran més de quaranta artistes pel Parc Nou de Sant Cosme, una superfície de 15 hectàrees, plena d'arbres, arbustos i zones àmplies de gespa, ideal per emplaçar l'acampada per tota aquella gent que compri l'abonament complert i vulgui gaudir dels concerts ben a prop dels artistes.

El que més destaca, però, del cartell no són les més de quaranta actuacions del 12 d'octubre, sinó que el 100% d'aquestes les protagonitzaran dones. És la iniciativa que l'organització, amb la dedicació de Arte Muhé i Amparo Sánchez, ha anomenat 'Esperanzah Es Muher!', només dones a dalt i darrera de l'escenari. El festival denuncia que dels deu festivals més importants de l'estat, només un 13% dels participants han estat dones, una xifra vergonyosa.

Un documental cooperatiu

L'organització del festival ha anunciat avui mateix que treballa en l'elaboració d'un documental cooperatiu que serveixi per celebrar els 10 anys del festival. De moment, hi ha una trobada prevista pel 10 d'octubre amb tots els professionals que hi vulguin col·laborar sense ànim de lucre, tot omplint les dades personals que es requereixen en aquest formulari.

Afegeix un comentari nou