20 anys de música clàssica a la Cerdanya

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

20 anys de música clàssica a la Cerdanya

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Joventuts Musicals de la Cerdanya celebra enguany el seu 20è aniversari amb l’esperit de de sempre: omplir la comarca de concerts.

Un grup d’afeccionats a la música, professionals i amateurs, van impulsar l’any 1995 la creació de Joventuts Musicals de la Cerdanya. Aquesta entitat sense ànim de lucre pertany a la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, que alhora, forma part de la Federació de Joventuts Musicals Europea. La seva missió és organitzar concerts clàssics als municipis de la comarca de la Cerdanya.

Després de la defunció als 95 anys d’un dels seus impulsors, l’escriptor i activista cultural Josep Vinyet autor del llibre Diari de guerra d'un requetè català (Garsineu Edicions, 2010), el passat mes d’agost, l’entitat segueix la tasca engegada fa vint anys. Maria Carme Ramon és la secretària de Joventuts Musicals de la Cerdanya:

Com sorgeix Joventuts Musicals de la Cerdanya?

Fa vint anys, un grup de cerdans vam reunir-nos i vam decidir que el nostre interès en donar sortida a les formacions musicals de la comarca s’havia de vehicular a través d’una associació. Vam fundar l’entitat i vam voler fer xarxa amb altres ens ja existents amb més trajectòria, com a model, com és el cas de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, que està federada a l’espanyola i a l’europea.

Com funciona l’entitat a dia d’avui?

Els socis són els qui fan funcionar l’entitat. Són els qui poden gaudir de concerts de música clàssica a preus reduïts amb les seves aportacions mensuals. Nosaltres ens dediquem a cercar formacions musicals d’arreu del món per a que vinguin a actuar als municipis cerdans. Hem portat un cor de la Xina, una orquestra del Regne Unit, un grup de música i dansa de Nova Orleans, concerts de cambra...

Destaca les activitats més importants que feu durant l’any.

Els actes més concorreguts, sense cap mena de dubte, són els concerts de Cap d’Any que fem l’1 de gener i el Festival de Música de Tardor (Festival d’Orgues de Ponent i el Pirineu). El Festival d’Orgues de l’any passat va celebrar la seva setzena edició a nou amb recitals repartits entre els mesos de setembre a desembre de 2014. El concert de Puigcerdà va anar a càrrec de Jordi Figaró, tenora i flabiol, i P. Jordi-Agustí Piqué, organista.

Quins reptes se us plantegen a partir d’ara?

Just estem en un moment d’impàs, ja que aquest mateix any ens va deixar en Josep Vinyet, un dels pares fundadors de l’entitat, pel que intentem mantenir la tasca realitzada per ell amb la mateixa il·lusió.

Afegeix un comentari nou