22 catifes de flors en forma de petxina

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Catifa a l'Obradoiro Font: Ramón Escudero
Catifa de flors a la plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la.
Cartell "Catifes al Camí de Santiago" 2017 Font: Comissió Internacional de Catifaires d'Art Efímer
Cartell "Catifes al Camí de Santiago, Art Efímer per la Pau del Món"

22 catifes de flors en forma de petxina

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Catifaires catalans participaran en la macrocatifa per la pau de Santiago de Compostel·la.

La plaça de l'Obradoiro de Santiago de Compostel·la serà el terra on s'exhibirà una gran catifa formada per 22 unitats amb forma de petxina, símbol del Camino, els propers 1, 2 i 3 de setembre. La Comissió Internacional de Catifaires d'Art Efímer, la Federació Catalana de Catifaires i la Coordinadora de Alfombristas Galegos, presentaran el projecte "Catifes al Camí de Santiago, Art Efímer per la Pau del Món".

Aquesta macromanifestació artística serà compartida entre 12 grups internacionals de diferents regions i 8 agrupacions gallegues, un total de 200 catifaires. Hi assistiran 16 catifaires catalanes provinents de les entitats: d'Acció Cívica Calderina, de Caldes de Montbui, de Cultura i Tradició de Ripollet, del Foment de Sitges i dels Catifaires de Dalt de la vila, de Badalona. També hi participen Catifaires de La Orotava, d'Elche de la Sierra, de Carrión de los Condes, de Castropol, d'Itàlia, de Sicília, de dos estats de Mèxic, d'Alemanya i de Japó, a banda dels grups gallecs, de les quatre províncies gallegues.

El diumenge dia 3 de setembre, a peu de catifes, es farà un acte institucional per la pau, obert a tothom. Després la missa a la Catedral i seguidament es farà una recepció oficial als catifaires. L'acte estarà patrocinat per la Axencia de Turisme de Galicia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la.

Afegeix un comentari nou