7è Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Pau Ricart
Dijous 30 de juny “GURBA, La Condena” / Font: Consell de la Joventut de Barcelona
Dijous 07 de juliol “Cap a la ciutat humana”  / Font: Consell de la Joventut de Barcelona
Dijous 14 de juliol “Ni doblegats ni domesticats”  / Font: Consell de la Joventut de Barcelona
Dijous 21 de juliol “Tarajal: Desmontando la impunidad en la frontera sur”  / Font: Consell de la Joventut de Barcelona

7è Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils

Autor/a: 
Pau Ricart
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Tots els dijous de juliol a les 21h el Consell de Joventut de Barcelona organitza el Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions Civils a l’Espai Jove La Fontana.

El proper dijous 30 de juny s'inicia el 7è. Cicle de Cinema a la Fresca sobre Mobilitzacions civils amb la projecció de “GURBA, La Condena”, una pel·lícula documental de Miguel Angel Tobías que dóna veu als refugiats sahrauís, “condemnats” a viure fora del seu territori. El documental es centra en la vida de Siya, Dumaha, Mata i Aziz, persones refugiades del campament sahrauí de Tindouf (Argelia). A través d’ells es retrata la dura realitat del seu dia a dia, un exili que s’ha prolongat per més de 40 anys. "GURBA" es un clam contra la vulneració dels Drets Humans dels refugiats al món i a favor de la llibertat i la convivència entre pobles.

Les sessions són gratuïtes i acaben amb un debat sobre la temàtica del documental, acompanyada d’un pica-pica

El dijous 07 de juliol es projecta “Cap a la ciutat humana”, dels directors Fernando Casado i Paula García. Una sèrie de curts que pretenen identificar, documentar i comunicar iniciatives que proposin millores en la gestió de les ciutats per tal de fer-les més humanes i inclusives.

El dijous 14 de juliol es presenta “Ni doblegats ni domesticats”, un híbrid de ficció i documental dirigit per Pol Fuentes qui mitjançant l’humor fa una reflexió sobre la situació actual del sindicalisme. Al documental es compara la situació actual amb la situació social i política dels anys de la transició a través d’una historia narrada pel mateix director.

Pel dijous 21 de juliol la pel·lícula a projectar és “Tarajal: Desmontando la impunidad en la frontera sur”, un film coproduït per l'Observatori DESC i Metromuster sobre els fets succeïts el 6 de febrer de 2014, dia on unes 200 persones van intentar entrar a la ciutat de Ceuta nadant per l’espigó de Tarajal. La Guardia Civil va disparar bales de goma quan encara eren al mar i la jornada va acabar amb 15 persones mortes. El passat mes d’octubre el cas es va arxivar, sense que s’hagi depurat cap responsabilitat policial ni política.

Més informació

Lloc: Espai Jove La Fontana (C/Gran de Gràcia 190-192. Barcelona)

Dies i horari: 30 de juny i 7, 14 i 21 de juliol a les 21h.

Entrada gratuïta.

Afegeix un comentari nou