Un projecte d'intercanvi amb dones joves i un document audiovisual per la descoberta i el diàleg a través de la música.
Queda menys d’un mes per arribar als 3.700 euros que faran possible “Amb ulls de Malawi”. És la xifra mínima que necessita un equip de voluntàries de Sant Cugat del Vallès per poder dur a terme la post-producció d’aquest documental que mostrarà el projecte d’intercanvi que es farà aquest estiu a Lilongwe (Malawi). Quatre dones joves de Catalunya, voluntàries de la ONG Petits Músics del Món conviuran i desenvoluparan un projecte creatiu i artístic amb quatre dones joves africanes.
El projecte –que té una despesa total d’11.900 euros- vol demostrar que el diàleg a través de la música és una eina que obre moltes portes. Va néixer fa 1 any i mig quan el Model Choir of Malawi, un cor de nois i noies de 18 a 30 anys, va visitar el municipi vallesà el 2014. A aquesta experiència se li va sumar la visita enguany del Hear Us Children’s Choir. De la convivència, l’intercanvi cultural, costums, llengües i melodies durant aquest temps el contacte s’ha mantingut i el proper pas és compartir l’experiència, ara, a Malawi. L’estada s’enfoca des de l’eliminació d’estereotips occidentals europeus i africans, amb l’ajuda de la música, per a traslladar-la més endavant, en forma de documental als tallers de sensibilització que l’ONG Petits Músics del Món organitza cada any a les escoles de Sant Cugat.
Aquest reportatge transmetrà la seva cultura, societat, educació, les activitats de música conjunta i l’aprenentatge que sorgeixi durant tres setmanes en famílies d’acollida a la capital de Malawi, enriquint la perspectiva i obrint la ment dels alumnes de les escoles.
“No donem de menjar”
Petits Músics del Món és una ONG catalana que realitza projectes de sensibilització i cooperació cultural a través de la música; i centrada principalment en l'educació de nens i joves que viuen en països desfavorits, com és el cas de l'Àfrica.
Com a característica en cooperació, el més important es que potencia l'autosuficiència o l'apoderament de la comunitat. És a dir, no crea dependències o "dóna de menjar", sinó que participa en el propi desenvolupament de la Comunitat. Organitza tallers musicals als centres escolars catalans i a l'Àfrica, jornades d'intercanvi cultural i acolliment i crea llocs de treball a l'Àfrica: actualment compat amb un grup de 4 professors nadius, al districte 23 de Lilongwe, al Centre de Musiccrossroads Malawi.
Pots cofinançar el projecte dels 8 als 300 euros en aquest enllaç.
Afegeix un nou comentari