ARTaboo, art comunitari i inclusió social

  • Imatge d'una jove treballant en el projecte

    Imatge d'una jove treballant en el projecte - Font: Ajuntament de Sant Boi

  • El Centre de Salut Mental de Sant Boi

    El Centre de Salut Mental de Sant Boi - Font: Ajuntament de Sant Boi

Joves de quatre països d'Europa dissenyaran una obra d'art urbà col·lectiva a partir del Centre de Salut Mental de Sant Boi.

Inclusió social a través d’un projecte d’art urbà comunitari. Aquest és el propòsit d'ARTaboo, una iniciativa d'un grup de joves que ja treballen l'art urbà als seus països d'origen, i que participen en el programa de la Unió Europea Erasmus+, gràcies al qual s'han pogut posar en contacte i dinamitzar aquesta idea.

La ciutat de Sant Boi ha estat la localitat europea de confluència escollida pels joves participants provinents d'Holanda, Anglaterra, Suècia i Catalunya per aquest intercanvi juvenil anomenat ARTaboo, i tindrà lloc del 2 al 10 de juliol.

El projecte consistirà a revalorar la visió de la societat envers l'art urbà, sovint qüestionat o estigmatitzat. Com? Creant una obra artística urbana amb la col·laboració dels veïns que es vulguin acostar a participar a deixar aquesta empremta col·lectiva, connectant la zona que va del centre de salut mental de Sant Boi amb la resta del barri. La temàtica de l'obra, efectivament, seran les malalties mentals.

La gran novetat d'aquesta iniciativa, més enllà del seu propòsit, serà la col·laboració extra com dèiem al principi, d'altres joves artistes provinents de tres països més d'Europa. Precisament aquest és un dels objectius del programa Erasmus+, propiciar iniciatives de tot tipus per teixir xarxes de col·laboració internacionals.

Afegeix un comentari nou