'Boscos en moviment', investigant sobre la relació entre persones i boscos

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
Una persona passejant pel bosc Font:  José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment
Una persona passejant pel bosc Font: José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment
Un llac enmig de les muntayes Font: José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment
Un llac enmig de les muntayes Font: José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment
Una família observant un arbre caigut  Font: José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment
Una família observant un arbre caigut Font: José Luis Ordóñez (c) - Boscos en Moviment

'Boscos en moviment', investigant sobre la relació entre persones i boscos

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Un grup d’investigadors busca col·laboradors que donin testimoni sobre la seva relació amb els boscos per reflexionar sobre com aquesta pot modificar-los.

Boscos en moviment” és un projecte d’un grup d’investigadors de Fisiologia ecosistèmica i canvi global del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Es tracta d’un projecte d’investigació i artístic que pretén reflexionar sobre la relació que tenim les persones amb els boscos i sobre la incidència que aquesta relació pot tenir per modificar-los en un context de canvis ambientals accelerats. El component artístic d’aquest projecte demana de la col·laboració de persones alienes a la investigació a través dels seus testimonis i amb aquest propòsit el grup ha obert una convocatòria per rebre material ja sigui en format vídeo, tall de veu o text.

Del material rebut, el grup en farà una tria de peces per exposar-les en públic i crear-ne petites històries. Cada història tindrà com a fil conductor la vivència o record d’una persona amb un bosc i a través de la qual s’explicarà com el canvi climàtic i altres factors antròpics estan modificant ja els nostres boscos i continuaran fent-ho en el futur.

Aquestes peces, treballades pel grup investigador en col·laboració amb artistes, passaran a formar part de l’activitat Boscos en moviment. Com afectarà el canvi climàtic els nostres boscos?, en el marc de l’exposició Després de la fi del món, del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) a partir del 15 de març.

Si vols col·laborar amb el teu testimoni, caldrà que ho facis a través d’aquest formulari. La data límit de recepció de peces és el 16 de gener.

Afegeix un comentari nou