Cartell d’or per al nou Tingladu 2018

Fundació Autònoma Solidària
 Font: Público
Font: Público
 Font: Qualsevol nit
Font: Qualsevol nit
 Font: Nosolocine
Font: Nosolocine

Cartell d’or per al nou Tingladu 2018

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Txarango, Xavi Sarrià, Gertrudis o Valtònyc són alguns dels artistes que actuaran entre el 19 i el 22 de juliol a Vilanova i la Geltrú gratuïtament.

Gratuït i amb grups i artistes de primera. Així es reivindica El Tingladu, el festival de música de Vilanova i la Geltrú que arriba a l’onzena edició els pròxims 19, 20, 21 i 22 de juliol sota l’eslògan ‘Adoctrina’t’, en referència crítica als recents casos judicials entorn de la música, la cultura i l’escola. El recinte del festival estarà ubicat al mateix lloc que en les dues darreres edicions, el parc de l’1 d’octubre (antic parc de Baix-a-mar).

Hi trobarem una vintena de grups i artistes convidats de tot tipus d’estil. Us n’ensenyem alguns exemples!

  • Dijous 19: actuarà la Sidral Bass Band, Intana, Copa Lotus i Ovidi4. Ovidi 4 és un grup format per David Fernàndez, Borja Penalba, David Caño i Mireia Vives que duen a terme un espectacle homenatge a Ovidi Montllor amb reflexions sobre l’actualitat i textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, entre molts d’altres. Ovidi 4 és la nova versió d'Ovidi 3, que es va ampliar amb la cantant Mireia Vives.
  • Divendres 20: Ju, SFDK, Zoo o Pupil·les cantaran el divendres. Tot i així, probablement el més esperat serà què passa amb Valtònyc, també programat per aquest dia. Valtònyc és el raper mallorquí, actualment fora del país, condemnat per enaltiment al terrorisme, injúries a la Corona i amenaces en el contingut de les seves cançons. El cas ha estat tan polèmic que, al voltant d’aquest cas i d'altres semblants, artistes d’arreu han format la plataforma No Callarem. Una de les mostres de protesta és aquesta cançó col·laborativa:
  • Dissabte 21: Xavi Sarrià, la Iaia, Pau Vallvé, Jardín de la Croix o Joan Miquel Oliver seran els encarregats d’animar la vetllada. Xavi Sarrià, exmembre d’Obrint Pas, per exemple, portarà el seu disc ‘Amb l’esperança entre les dents’, amb el qual ja porta un any fent gira arreu dels Països catalans.
  • Diumenge 22: l’últim dia del festival actuaran artistes com Txarango, Miquel del Roig, Gertrudis, Caritat Humana i Judit Neddermann. Per exemple, Gertrudis també portarà el seu nou àlbum ‘Ara volo alt’, amb cançons com ‘Tan lluny de tu’, una de les més escoltades en els últims mesos.

Afegeix un comentari nou