Catalunya acull per primer cop el IV Congrés Internacional d'Art Efímer

Catalunya acollirà per primer cop, del 21 al 24 de setembre al Museu Marítim de Barcelona, la IV edició del Congrés Internacional d’Art Efímer, organitzat per la Federació Catalana de Catifaires.

Més d’una trentena de delegacions d’arreu del mónparticiparan en ponències, taules rodones de debat i tallers pràctics. La representació estrangera la formaran delegacions de països de tres continents diferents: Mèxic, Alemanya. Bèlgica, Tòquio, Tibet, Itàlia, entre d’altres.

Les diferents ponències serviran per reivindicar el reconeixement social i cultural de les catifes d'art efímer com a element de cultura popular d'interès nacional en els respectius països, i estudiar la influència i benefici econòmic de la confecció d’aquestes en la promoció turística de les localitats on es realitzen. A més, hi ha programats cinc tallers pràctics per difondre les tècniques tradicionals de l'elaboració de les catifes dels diferents col·lectius i països.

Durant el diumenge 23 de setembre, l’Avinguda de les Drassanes serà guarnida amb catifes de flors de totes les delegacions participants.

Així mateix, es presentarà un document d’ús internacional on s’especifica la metodologia i els criteris de valoració artística de les catifes i les enramades d’art efímer, realitzades amb flors i altres materials naturals, així com la Comissió Gestora Internacional d’Entitats Catifaires d’Art Efímer, una entitat jurídica internacional per garantir la continuïtat i pervivència d’aquests elements i la representativitat dels seus membres.

Més informació

Afegeix un comentari nou