Diccionari amazic-català en línia

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Diccionari català-amazic/amazic-català.
Diccionari català-amazic/amazic-català.

Diccionari amazic-català en línia

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La tercera llengua estrangera més parlada a Catalunya ja té traducció digital al català.

“Anat” (llengua); “tussna” (cultura); “aqamus” (diccionari). A Catalunya hi ha 42.000 parlants d’amazic, la tercera llengua estrangera més parlada a Catalunya. Amb aquestes xifres, el diccionari català-amazic / amazic-català, creat per Carles Múrcia i Salem Zenia i publicat el 2016, ja es pot consultar en la seva versió en línea a amazic.cat.

La llengua amaziga o berber es parla principalment al Marroc i Algèria, i també a petites illes a Mauritània, Burkina Faso, Mali, Níger, Tunísia, Líbia, Txad i Egipte. Amb una població de 20 milions de persones (segons la Casa Amaziga de Catalunya), s’ha mantingut essencialment com a llengua oral i està dividida en un gran nombre de dialectes.

El diccionari, amb 20.000 entrades de l’estàndard del diasistema amazic septentrional, comprèn les varietats parlades al Marroc i Algèria, principalment, amb una extensió potencial, en menor mesura, als dialectes de Tunísia i part de Líbia, que en aquest diccionari no han estat específicament explotats. A part de lèxic general, el portal també inclou una guia d’ús, un compendi gramatical i una relació onomàstica.

Afegeix un comentari nou