El C.A.T. recorda al ballarí Joan Serra

Federació Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El C.A.T. recorda al ballarí Joan Serra

Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El 10 de juny el Centre Artesà Tradicionàrius acull la presentació d’un llibre i concerts de Carles Belda i Jordi Rubio en homenatge a l’artista.

L’itinerari vital i professional del mestre, ballarí, coreògraf i pedagog de la dansa Joan Serra (1947-2013) serà motiu d’homenatge el proper 10 de juny de la mà del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. A les 20h, al bar, es presentarà el llibre “La dansa a l’escola. El mestratge de Joan Serra”, de Joan Figueres. L’autor descriu la personalitat de Serra i mostra com s’apropava als alumnes, de totes les generacions, per fer-los experimentar des del moviment i la dansa. L’obra ha estat publicada per l’Associació de Mestres Rosa Sensat.

Més tard, a les 22h, la sala de concerts acollirà l’estrena de l’espectacle de música i dansa “Sols”. L’acordionista Carles Belda i el ballarí Jordi Rubio, nebot del mestre Joan Serra, posaran en escena repertori propi del territori català: un ball de gitanes, una bolangera, una jota, una sardana, un fandango, un bolero o una farandola entre d’altres. El preu de l’entrada a l’espectacle és de 10€ a taquilla; 8€ anticipada (comprar en aquest enllaç) i 5€ pels Amics del C.A.T.


Qui era Joan Serra?

Com a mestre i pedagog, Serra fou impulsor de la implantació de la dansa a les escoles, a través de programacions específiques i integrades al currículum educatiu. Durant més de vint anys va estar al capdavant de l'escola d'estiu de dansa Dansàneu, a Esterri d'Àneu. Com a divulgador, fou membre fundador del grup El Sac, que proposava la recuperació del folklore català, especialment la música i la dansa tradicionals. I com a coreògraf, va recuperar i divulgar una gran part del patrimoni de la dansa catalana.

La seva tasca ha estat reconeguda i premiada en repetides ocasions: V Premi Ramon Llull (1980), Premi a la Creativitat Artística, de la Federació d'Ateneus de Catalunya (1990), Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya (1991) i premi a la millor interpretació i direcció al Theater Festival TIATF (Japó, 1992).

Afegeix un comentari nou