El Català, llengua de cohesió social a Ràdio Sabadell

  • logotip de la campanya "El Català, llengua comuna"

    logotip de la campanya "El Català, llengua comuna"

  • Logotip Òmnium Cultural Sabadell

    Logotip Òmnium Cultural Sabadell

  • Logotip la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana

    Logotip la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana

Tres entitats de defensa de la llengua catalana, es reuneixen amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Sabadell i amb el director de la Ràdio Municipal per expressar la seva preocupació per la manca de concreció respecte a l’ús del català com a llengua vehicular en aquest mitjà de comunicació. 

El document amb el que l’Ajuntament de Sabadell fa l’encàrrec de servei públic de ràdio municipal a una empresa és el Contracte Programa, i l’empresa amb qui estableix aquest contracte és la Societat Gestora Comunicacions Audiovisuals de Sabadell.

Doncs bé, Òmnium Sabadell, la Plataforma per la Llengua Vallès Occidental i la Coordinadora d’Associacions per la llengua catalana (CAL) han detectat que en el nou Contracte Programa no es prioritzava el català com a llengua vehicular i d’ús habitual a la ràdio municipal.

Per a aclarir aquest tema es van reunir el passat 14 de juny amb el regidor de cultura de l’Ajuntament de Sabadell i amb el director de la Ràdio Municipal.

A la reunió, el regidor de Cultura, Juan Carlos Sánchez va expressar la voluntat de l’ajuntament de que la ràdio continuï treballant amb els mateixos criteris lingüístics que s’han aplicat des de la seva creació. També, davant el fet que el text del nou Contracte Programa és massa genèric en aquests termes lingüístics, i per deixar ben tancat el tema, el regidor es va comprometre a incloure un nou punt al contracte que remarqui literalment que “cal prioritzar el català com a llengua d’ús habitual i de cohesió social a la programació de Ràdio Sabadell”.

Aquest compromís ha estat valorat molt positivament per part de les tres entitats que van sol·licitar la reunió. Tot i així mantenen ferma la seva voluntat de vetllar pel compliment d’aquest compromís i per la defensa del català en termes generals.

Afegeix un comentari nou