Els Castellers de Vilafranca, guanyadors del XXIV Concurs de Castells

  • Imatge dels castellers de Vilafranca durant el Concurs

    Imatge dels castellers de Vilafranca durant el Concurs

Els Castellers de Vilafranca han guanyat el XXIV Concurs de Castells, celebrat aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, descarregant un 4 de 9 sense folre. Els de Vilafranca són la tercera colla en la història que descarrega aquesta construcció. Després d’avui, ja ha guanyat ja un total de 9 concursos.

La segona posició final ha estat compartit per les dues colles vallenques, la Joves i la Vella, que han acabat la seva participació descarregant el 3 de 9 amb folre, el 9 de 8 i el 5 de 9 amb folre. Dues colles més han assolit castells de gamma extra: la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, que ha aconseguit la quarta posició amb el 9 de 8 com a millor castell, i els Capgrossos de Mataró, que han carregat el 2 de 9 amb folre i han acabat en cinquena posició.

La jornada de diumenge del Concurs, que ha aplegat més de 13.000 persones entre públic, castellers i mitjans de comunicació, també ha vist els castells de nou pisos dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants, i els castells de gamma alta de vuit dels Castellers de Barcelona, els Castellers de Sabadell, els Xiquets de Reus i els Castellers de Lleida.

En total, un total de 32 colles han pres part en les dues jornades en un Concurs en què s'ha posat de manifest l'excel·lent moment de forma del món casteller.

Consulta la classificació del certàmen

Afegeix un comentari nou