Els Castellers de Vilafranca toquen el cel de Nova York

  • Els castellers de Vilafranca amb l'Empire State de fons

    Els castellers de Vilafranca amb l'Empire State de fons

Els Castellers de Vilafranca han batut un rècord mundial en aixecar un 4 de 8 dalt d’un gratacel de vint pisos de la ciutat de Nova York. L’actuació va tenir lloc al terrat del Rooftop 230 Fifth de la cinquena avinguda, molt a prop de l’Empire State. A més del 4 de 8, també van descarregar una torre de 7 i un 4 de 7 amb agulla.

Diversos mitjans de comunicació americans, com el New York Times i la CNBC, estan cobrint la visita dels castellers de Vilafranca a la ciutat de Nova York. L’objectiu de la mateixa és promocionar els castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, actuant en els llocs més emblemàtics de la ciutat.

L’estada també preveu una trobada amb el President de la Generalitat, Artur Mas, en el marc de la visita institucional que el cap de l’executiu català està efectuant aquests dies per difondre la cultura, el turisme i les empreses catalanes.

Durant la visita, que clourà el proper 24 de juny, la colla també té previst presentar el documental en 3D L'enxaneta, produït per Televisió de Catalunya, i participar a la presentació de The Human Tower, un treball de nacionalitat catalana, xilena i índia que mostra la importància de valors com el treball en equip i la solidaritat, per tal que desenes de persones s’uneixen per aixecar torres humanes a Vilafranca del Penedès, Santiago de Xile i Mumbai.

Vídeo promocional de la visita a Nova York dels Castellers de Vilafranca

Afegeix un comentari nou