‘Fang i setge’ omple d’emoció el Nadal

Autor/a: 
Redacció
 Font:
Font:
 Font:
Font:

‘Fang i setge’ omple d’emoció el Nadal

Autor/a: 
Redacció

Resum: 

El musical, que recrea el setge del 1714, compta amb orquestra en directe i més de 100 actors, entre ells Lloll Bertran o Pep Molina.

'Al teatre de la Passió d’Olesa, fins a l’11 de gener, es representa el musical 'Fang i setge', que adapta per a l’escenari el setge de Barcelona del 1714. L’obra ha comptat amb les composicions del músic Salvador Brotons, les lletres del poeta Josep Pedrals i la dramatúrgia de Marc Rosich, amb la direcció de Joan Font, director i fundador del Grup Comediants des de l’any 1972.

Fang i fetge és un musical ambiciós i que emociona per què és un homenatge als ciutadans que es van resistir al setge de Barcelona. I es fa per mitjà de la història de la Ònia, interpretada per Aina Agustí, que desobeeix el seu pare per quedar-se dins de la ciutat per defensar-la de l’amenaça borbònica. Però l’Ònia no està sola, l’acompanya en William Plowright, interpretat per Jordi Llordella, un soldat ras anglès que també desobeeix, en el seu cas, l’ordre de retirada dels seus compatriotes, i es queda dins les muralles, en un principi pel seu amor a l’Ònia, però ràpidament entendrà els valors de justícia presents en l’acte de resistir.

Teixit social del teatre català

A l’obra hi figuren noms coneguts de l’escena teatral com Lloll Bertran, Ferran Frauca, que encarna el general Villarroel, Pep Molina, Oriol Genís o Quimet Pla. Compartint escenari els acompanyen actors amateurs i estudiants de teatre, indispensables per donar una dimensió d’espectacularitat a l’obra i reproduïr la dimensió social del setge: hi ha moments que sobre l’escenari hi ha més de 100 actors, acompanyats sempre per una orquestra en directe. Cal destacar, doncs, que el musical també és una prova del fort teixit cultural i social català. Un altre dels punts que distingeixen l’obra és la preeminència que té el paper de les dones en la trama. A 'Fang i setge' hi és molt present una visió femenina del setge per explicar el dia a dia de la ciutat.

Aquesta gran producció es podrà veure els divendres, dissabtes i diumenges fins a l’11 de gener al Teatre de la Passió d’Olesa, que compta amb l’escenari més gran de Catalunya.

Afegeix un comentari nou