Festes que no et pots perdre el mes de maig!

 • Fira Literal. Fira de llibres i idees radicals (13, 14 i 15 de maig, Barcelona).

  Fira Literal. Fira de llibres i idees radicals (13, 14 i 15 de maig, Barcelona).

 • Fira Biocultura (del 5 al 8 de maig, Barcelona).

  Fira Biocultura (del 5 al 8 de maig, Barcelona).

 • Deslimita’m (7 de maig, Barcelona).

  Deslimita’m (7 de maig, Barcelona).

 • Concert de Manu Chao (7 de maig, Vilanova i la Geltrú).

  Concert de Manu Chao (7 de maig, Vilanova i la Geltrú).

 • 3er Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat (20 de maig, Barcelona).

  3er Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat (20 de maig, Barcelona).

 • Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan - Flama del Canigó (28 de maig, Vic).

  Congrés Internacional dels Focs de Sant Joan - Flama del Canigó (28 de maig, Vic).

Amb el bon temps, les entitats es posen a treballar en activitats a l'aire lliure per a tots el públics.

 • Fira Biocultura (del 5 al 8 de maig, Barcelona): El Palau Sant Jordi de Barcelona acull una nova edició del certamen d'alimentació i cosmètica ecològica, tèxtil orgànic, bioconstrucció, mobles i decoració per a l'habitatge i energies renovables són només algunes de lesnombroses propostes que hi podreu trobar. El programa d’enguany ofereix més de 400 activitats per a totes les edats, entre les quals s’inclouen el Vegan Festival, el Festival Ecològic de la Infància MamaTerra, programació musical permanent a l'escenari BioRitme, ponències, taules rodones, shoocookings, tallers, bioconstrucció i Planeta moda. 

 

 • Deslimita’m (7 de maig, Barcelona): descobreix el poder transformador i no violent del teatre protagonitzat per joves d'entre 12 i 18 anys a la IX Trobada de teatre social per a joves a la Sala Barts organitzada per La Roda. Cada grup presentarà una peça de teatre de quinze minuts que hauran preparat durant el curs escolar en el marc del projecte Actuem! Teatre Social per a Joves. Després de la representació els espectadors estan convidats a participar en un petit fòrum on podran dialogar amb els protagonistes de cada obra.

 

 • Concert de Manu Chao (7 de maig, Vilanova i la Geltrú): l'artista aterrarà a Vilanova i la Geltrú per obrir el cartell de presentació del Tingladu, festival de música impulsat per l’entitat cultural local Can Pistraus. La capital garrafenca serà parada de la seva gira musical "La Ventura" que ha voltat per tota Europa des de l'estiu passat. Pots comprar les entrades a la festa de presentació aquí. L'entrada té un preu de 5 € al concert.

 

 • Fira Trapezi (del 12 al 15 de maig, Reus): la Fira del Circ de Catalunya oferirà una programació variada en estils, disciplines i formats i per a totes les edats més de 70 representacions. En l’edició dels 20 anys, Trapezi posa l’accent en la creació, donant suport a Joan Català en la seva investigació artística, i centra la mirada en els malabars. El Cabaret inaugural i una exposició sobre els 20 anys de Trapezi celebraran la trajectòria de la fira. Amb la visita de més de 110 professionals el 2015, la Fira vol posicionar-se com a cita anual per la trobada de programadors de circ d’arreu del món.

 

 • Fira Literal. Fira de llibres i idees radicals (13, 14 i 15 de maig, Barcelona): aquest any, la segona edició de la fira, comptarà amb la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries. Un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres, que pretén anar més enllà d’una fira de llibres polítics. Una fira on els mitjans de comunicació, els llibres i les editorials crítiques siguin les protagonistes però que, alhora, no s’exclogui a ningú. La fira es farà a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 a Sant Andreu del Palomar.

 

 • 3er Congrés Català de l'Associacionisme i el Voluntariat (20 de maig, Barcelona): un cop finalitzades les 17 sessions territorials del 3er Congrés amb una participació de més de 300 persones, aquest procés participatiu es clourà amb una sessió final que tindrà lloc el 20 de maig al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Aquelles persones que ho vulguin ja poden realitzar la inscripció a la sessió. Les places són limitades i el procés d’inscripció es tancarà el 10 de maig, sempre i quan no s’hagin esgotat les places prèviament.

 

 

 • Festes majors de maig: moltes són les poblacions que celebren la seva festa major durant el mes de maig. Per la Santa Creu fan la festa gran a Figueres, però també a Cabrils, Anglesola o Salardú. Lleida i Badalona, en canvi, celebren les seves festes més importants, també anomenades Festes de Maig o Festes de Primavera, pels volts del 10 i 11 de maig en honor a Sant Anastasi, patró d’ambdues ciutats. Altres d’aquestes “festes majors de maig” es celebren a mitjans de mes a Alcanar, Ripoll, Tàrrega, Celrà, Sant Boi de Llobregat, Manacor o als barris del Poble Nou i Nou Barris de Barcelona.

Afegeix un comentari nou