Arrenca el Festival Protesta

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
"Hotel Cambridge"(Eliane Caffé, Brasil, 2016).
"I am not your negro" (Raoul Peck, EEUU, 2016).
"I am not your negro" (Raoul Peck, EEUU, 2016).

Arrenca el Festival Protesta

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

38 curtmetratges, 11 llargmetratges, expressions artístiques... tot centrat en la denúncia i transformació social.

Amb la voluntat de servir d'altaveu de lluites col·lectives i eina de transformació social, per cinquena ocasió, el Festival Protesta programa, del 20 al 28 d'octubre a diversos espais de Vic, 38 curtmetratges (12 de la Selecció Oficial i 26 de la Selecció No Competitiva) i 11 llargmetratges, entre els quals hi ha 4 estrenes a Catalunya, 2 d'elles també a l'Estat.

El festival, com a novetat enguany, també projectarà sessions a Barcelona i una a Manresa. D'una banda, el dimecres, 18 d'octubre, a les 20.30h el Cinema Zumzeig (c/ de Béjar, 53, Barcelona) acollirà l'estrena a la ciutat comtal del documental "Hotel Cambridge"(Eliane Caffé, Brasil, 2016). La cinta narra el moviment dels sense sostre a travès d'un grup d'ocupes en un edifici de Brasil. Recull tots els punts de vista dels seus integrants. En el debat posterior hi participaran Laura Arau i Anna Rebés, membres de l'organització del festival; Josep Granados, advocat de SOS Racisme; i Maria Dantas, jurista brasilera.

I d'altra banda, el 29 d'octubre, a les18:30h, a l'Auditori Plana de l’Om (c/ del Born, Manresa), es projectarà "I am not your negro" (Raoul Peck, EEUU, 2016). El director reimagina "Remember This House", l'obra inacabada de l'activista pels drets dels afroamericans James Baldwin. Utilitzant fragments extrets del llibre original, el documental aporta una visió genuïna sobre el racisme als EEUU narrada a través de les vides -i posteriors assassinats- de tres amics íntims de l'autor: Martin Luther King Jr., Medgar Evers i Malcolm X.Aportació: 5 €. L’acte compta amb la col·laboració de Cineclub Manresa.

Aquest any, la organització ha volgut anar una mica més enllà i donar cabuda a altres expressions artístiques, a més del cinema, pel que inclou activitats paral·leles com xerrades, debats, exposicions o concerts, que tindran l'art reivindicatiu com a eix temàtic.

El programa del festival es pot trobar a pàgina web.

Afegeix un comentari nou
0