Imperdibles culturals a l’abril 2018

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Vermut Folk
Vermut Folk (8 d’abril, Girona)
Fira de la Terra
Fira de la Terra (13-15 d’abril, Tarragona)
Montserrat Roig (1946-1991) va ser escriptora, periodista i activista feminista i comunista.
Exposició “Montserrat Roig. Cronista d'un temps i d'un país” (fins al 12 d’abril, Manresa)
Associació EcoConscient
Veganova (14 d’abril, Vilanova i la Geltrú)
Platja Llarga de Tarragona
Cadena humana “Salvem la Budellera” (14 d’abril, Tarragona)
Festa d'aniversari de La Directa
12è Aniversari de la Directa (28 d’abril, Barcelona)
Shirley Davis & The Silverbacks
TGN Soul City (27 i 28 d’abril, Tarragona)

Imperdibles culturals a l’abril 2018

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La primavera ja treu el cap i es fa notar amb tot d’activitats a l’aire lliure des de diferents vessants culturals. Remeneu i trieu!

L’Associació de músics i balladors de carrer de Girona QRambla organitza, cada segon diumenge de mes de 12h a 14h, un vermut per ballar folk al passeig de la Devesa. L’entitat ajuda als i les assistents a aprendre passos bàsics de diferents danses de grup i parella. Són danses tradicionals catalanes i algunes esteses per tota Europa, com el vals o la masurca, algunes franceses i basques.

L’Associació Medieval de Tarragona instal·la al Camp de Mart una fira de tres dies amb parades al voltant del s. V al XV: corrupies, tirades de tarot, minerals, encens, llibres especialitzats, zona de teràpies naturals, zona alimentació, jocs didàctics de fusta, música en viu, grafologia, reflexoterapia, ordre teràpia, aromateràpia, taller kokedames, mindfulness, meditació, Chi Kun, interpretació de sons, hort de la Sínia, ioga...

L'exposició, instal·lada al CNL Montserrat, proposa un repàs de la trajectòria professional i personal de l'escriptora i periodista Montserrat Roig. Aborda diversos àmbits: 'Infància i franquisme', 'Feminisme', 'Catalanisme popular', 'Compromís social', 'Compromís amb les esquerres', 'L'escriptora', 'La periodista', 'L'afició del teatre' i 'Denúncia dels horrors del nazisme'. La vintena de fotografies que mostra són de Pilar Aymerich, de l'arxiu familiar Sempere Roig i del fons Montserrat Roig de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Els textos són fragments de peces periodístiques i literàries de l'escriptora i periodista. L'exposició ha estat produïda pel Memorial Democràtic sobre una idea original de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  • Veganova (14 d’abril, Vilanova i la Geltrú)

Un dia dedicat a la salut, l'ecologia i l'economia col·lectiva organitzat per l'Associació Ecoconscient de Vilanova i la Geltrú. Hi haurà parades gastronòmiques amb oferta vegana i ecològica; productes d'elaboració artesanal; entitats animalistes; d'economia social i solidària; i un ampli programa de xerrades i tallers: alimentació consciènt, macrobiòtica, sobirania alimentària, plantes medicinals, agroecologia, salut i benestar de persones i animals, sobirània energètica i energia verda, monedes socials i música en directe durant tot el dia.

La Plataforma ecologista Platja Llarga de Tarragona demana la participació ciutadana i d'entitats per fer realitat una cadena humana des de la Plaça la Font fins a la Catedral de Tarragona, a les 12h del migdia. El motiu: preservar els espais naturals amenaçats per diferents projectes de construcció d'edificis, hotels i centres comercials als connectors ecològics del litoral, zona amb alt valor social, estètic i patrimonial. Espais amb diversitat de recursos naturals, potencials i alt valor econòmic i cultural. Consulta el manifest.

La cooperativa de comunicació La Directa celebra anualment el seu aniversari amb una festa a l'Ateneu Popular 9 Barris. Celebra la feina diària de periodisme crític, lliure i transformador, sense lligams amb el poder, la publicitat, ni subvencions públiques. És un acte obert a tothom, on la música és l’eix central.

Cinquena edició de la cita de Tarragona amb la música soul i rhythm'n'blues a la Sala Zero, enguany amb un doble cartell de luxe amb: divendres 27 d'abril, a les 23 h, Shirley Davis & The Silverbacks (Londres / Madrid). La londinenca Shirley Davis va ser apadrinada per la Sharon Jones, qui considerava que s'havia de convertir en la nova diva del soul europeu. I dissabte, 28 d’abril, a les 22.30h, actuarà la banda saragossana Los Volcanes. El preu de les entrades seran entre 12 i 15 €. L’abonament dels 2 dies, 18 €.

Afegeix un comentari nou