Imperdibles culturals a l’agost

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Yo Pongo Internacional (3 d’agost, Tarragona) Font: Tarragona Jove
Yo Pongo Internacional (3 d’agost, Tarragona)
Vermuteneu Solidari a la fresca Font: Vermut con Arte
Vermuteneu Solidari a la fresca (5 d’agost, Barcelona)
Capsa Músic Festival Font: AMT
Capsa Músic Festival (12 d’agost, Tarragona)
L’Homofòbia no fa Gràcia Font: L’Homofòbia no fa Gràcia
L’Homofòbia no fa Gràcia (18 d’agost, Barcelona)
 Font:
Bioritme (del 24 al 28 d’agost, Vilanova de Sau, Osona)
Aquelarre de Cervera (del 25 al 27 d’agost, Segarra) Font: www.aquelarre.cat
Aquelarre de Cervera (del 25 al 27 d’agost, Segarra)
Ésdansa 2015 Font:
Ésdansa (del 21 al 27 d'agost, Les Preses, La Garrotxa)
Festival Acústica Font: BarnaSants
Festival Acústica (del 31 d’agost al 3 de setembre, Figueres)Festival Acústica (del 31 d’agost al 3 de setembre, Figueres)

Imperdibles culturals a l’agost

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

10 festes i actes associatius estiuencs per viure la música, la dansa, la natura, àpats, nits d'estels, el foc, ...

Cooperació Tarragona organitza la sisena edició d’aquesta festa gastronòmica gratuïta en la que les persones participants només han de portar les seves "carmanuoles migrants", un plat cuinat de qualsevol part del món. La idea és que els comensals comparteixin taula i menú, tot descobrint plats d’arreu del planeta. També hi haurà escenari obert: on , si es vol , es pot actuar, ballar, cantar... a la Plaça Imperial Tàrraco.

L’Ateneu del Raval convoca, per vintena ocasió aquest esdeveniment estiuenc. De 16h a 23h, la música en viu no s’aturarà: rumba, ritmes afro-caribenys, folklore colombià, latinjazz contemporani i molt més en una festa que estreny els llaços de barri. Un espai per gaudir en família amb suhi, art plàstic i el Laboratori d’Idees de l’Ateneu. Els beneficis recaptats amb les entrades seran destinats, entre d’altres projectes socials, al manteniment de la Casa Fàbrica Lloberas (1939), patrimoni de la ciutat.

L’Associació de Músics de Tarragona organitza aquest festival musical gratuït el 12 d’agost en el marc de les Festes de Sant Magí, a l’espai Tabacalera. A les 12h del migdia es podrà fer una visita a la Capsa de Música i a les 13h un vermut amb blues, amb White Boy White. I a partir de les 20h actuaran Setrill (Ribera d’Ebre i Terra Alta-ska punk); Stone Vibe (Reus, Tarragona – rock); Fito Luri (Reus, Tarragona- cançó i pop d’autor); Joan Reig (Constantí-pop); Gossos (Manresa i Barcelona-pop rock).

A la Roca dels Moros, l’Associació dels Amics de les Pintures Rupestres del Cogul – un dels jaciments més destacats d'art rupestre llevantí- organitza una nit d’estels en la que es podran observar les constel·lacions a ull nu, mentre la Berta Puigdemasa toca l’arpa a mig cosmos. La vetllada començarà a les 21h. Hi haurà servei de food truck.

Una cita ineludible, en un espai amable i contra la lgtbi-fòbia en el marc de les festes de Gràcia. L'OCH.Observatori Contra l'Homofòbia, al carrer Verdi, acollirà ponències en reconeixement a 40 anys d’activisme LGTBI; un manifest; batucada i música amb els PD’s Zerzedilla, Technopolitans i Xols. Organitzada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya - FAGC, amb el suport de l'OCH, i Gais Positius, i amb la col·laboració del Districte de Gràcia/Ajuntament de Barcelona.

  • Bioritme (del 24 al 28 d’agost, Vilanova de Sau, Osona)

Música, natura, ecologia i consciència a Vilanova de Sau, en un entorn privilegiat. Concerts, espectacles, programació infantil, biomarket, tallers, meditació, acampanda, banys estiuencs... tot plegat amb una declarada voluntat de respecte al medi ambient, tant des de l'organització com des dels assistents. Boikot, Aspencat, Sara Hebe (Argentina), La Otra, Roba Estesa, El Diluvi i una vintena d'artistes més formen part del cartell d'enguany.

El certamen que va néixer com una petita festa de barri i que amb el temps s’ha fet gran fins a convertir-se en un clàssic irreverent en el calendari festiu dels Països Catalans fa 40 anys aquest 2017. Incorporarà elements innovadors tant en l’escenografia com en el diàleg que estableix entre espectacle i públic. Tot plegat, amb un joc plàstic i colorista que ha trobat en l’estètica gaudiniana la seva font d’inspiració. Un espectacle que, en aquesta efemèride, explorarà temes universals com la mort i la purga de l’ànima.

  • Ésdansa (del 21 al 27 d'agost, Les Preses, La Garrotxa)

L’Ésdansa balla, i convida a ballar, entorn dels 360º de la dansa d’arrel tradicional, des de les danses vives que es ballen a la plaça, passant pels treballs dels Esbarts i els moviments amateurs, fins a arribar al sector professional de la dansa que beu de la tradició i l’arrel tradicional per a crear. Dins les propostes internacionals aquesta edició convida a viatjar per les tradicions de Guinea Bissau, Nicaragua, Iran, Mèxic, Bielorússia i la República de Kabardino-Balkària.

Comptarà amb noms destacats del panorama musical català com Txarango, La Iaia, Els Amics de les Arts, Llibert Fortuny, Blaumut o Gemma Humet, entre altres. L’1 de setembre, a les 22h a la plaça de la Palmera de Figueres, servirà per a commemorar el segon centenari del naixement del músic i compositor Pep Ventura, coincidint també amb el fet que Figueres és la Capital de la Cultura Catalana 2017.

Afegeix un comentari nou