Imperdibles Culturals novembre 2018

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Etheria, de Coia Valls, una icona de la novel·la històrica
Etheria, de Coia Valls, una icona de la novel·la històrica
Festival Càntut
Festival Càntut
Zomm Festival d'Igualada
Zomm Festival d'Igualada

Imperdibles Culturals novembre 2018

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Mentre Catalunya es debat entre la Castanyada i Halloween, nosaltres tenim molt clar que cal conservar les tradicions i integrar tot allò que ens arribi de fora, perquè ens farà culturalment més rics.

Fira de les Bruixes (Sant Feliu Sasserra, 1 de novembre)

Qui vulgui viure una nit envoltat de Bruixes, la millor població per fer-ho és, sense cap mena de dubte, Sant Feliu Sasserra, que ha esdevingut tot un referent en la matèria. En aquesta XIX edició, les protagonistes tornaran a ser elles, les nostres “bruixes”, com una manera de continuar amb el patrimoni cultural de Sant Feliu i dels pobles veïns.

XXV Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (Barcelona, 2 de novembre)

El Festival proposa una vint-i-cinquena edició amb una selecció de les millors pel·lícules realitzades en l'últim any, documentals exquisits i de gran qualitat que vénen acompanyats de diferents activitats on desenvoluparem temes d'actualitat per tal que apliquem pràctiques sostenibles en el nostre dia a dia i moltes sorpreses més que descobrireu fullejant aquest catàleg.

6a Edició Festival Barcelona Novel·la Històrica (Barcelona, del 5 al 10 de novembre)

Barcelona Novel·la Històrica, un viatge a altres èpoques des d’una mirada literària actual. Aquesta edició no se centra només en la ciutat, sinó que ho fa en els genis de l’art de tots els temps, creadors de vida atzarosa i amb una obra immortal, convertits en protagonistes de ficcions que beuen de la realitat. El festival vindrà acompanyat del Premi Barcino, que reconeixerà un novel·lista, Leonardo Padura, que ha conreat el gènere amb èxit internacional.

4es Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic (9 i 10 de novembre)

Aquestes jornades volen reflexionar sobre aquest fenomen, molt estès a Catalunya en diferents formes, però sobre el qual s’ha vessat poca reflexió. Donarem veu a experiències diverses, amb interessos distints i metodologies vàries, però que tenen totes en comú la recollida i l’anàlisi del testimoni personal.

Festival Càntut (Cassà de la Selva, 16 de novembre)

Del 16 al 18 de novembre, torna el Festival Càntut a Cassà de la Selva. Una tercera edició amb concerts, tallers, exposicions i propostes dedicades al cant de tradició oral, dirigida a tota mena de públic. Recuperem els carrers, els bars, les places i els teatres com a espais per cantar i mantenir viu un repertori lligat a la memòria de diverses generacions. Refilarem com rossinyols!

El Mur (Barcelona, 17 de novembre)

El pròxim 17 de Novembre el Centre Cultural Sant Pere Apòstol de Barcelona acollirà l’obra benèfica El Mur, dirigida per Xavi Vinuesa i que parla sobre les persones desplaçades a causa de la guerra. Tots els beneficis de l'obra aniran destinats a l’associació Open Cultural Center, que treballa per a la integració sociolaboral de la comunitat refugiada tant a Grècia com a Catalunya, així com a l’espai social grec Micropolis.

Zoom Festival (Igualada, del 20 al 25 de novembre)

Durant sis dies, la ciutat d’Igualada (Barcelona) acull projeccions a concurs, ficció televisiva, formats, debats, presentació de programes, estrenes, curtmetratges, premis, convidats i professionals del sector de la pantalla petita. Aquest any, el certamen amplia horitzons i inclourà enguany, dins del seu palmarès, nous formats de televisió, més enllà de la ficció.

CatCon (Vilanova i la Geltrú, 24 i 25 de novembre)

La CATCON és la convenció de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana. Té per objectiu esdevenir un punt de trobada entres els autors i traductors que conreen aquest gènere, els bloguers, els afeccionats i les editorials. Enguany la convenció tindrà un punt de vista femení i hi haurà un homenatge a l’escriptora Mary Shelley

XIV Fòrum contra les Violències de Gènere (Barcelona, del 8 al 10 de novembre)

Sota el lema Fem caure el patriarcat, els dies 8, 9 i 10 de novembre se celebrarà a l’Espai Francesca Bonnemaison la XIV edició del Fòrum contra les Violències de Gènere, que enguany estarà centrat, precisament, en les violències perpetrades des de les institucions, en els incompliments en la protecció i atenció a les dones que pateixen violència masclista i en les estratègies de què ens dotem per denunciar aquesta fallida del sistema.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou