Julian Assange inaugurarà el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

El festival, que ha estat reconegut per la UNESCO com a bona pràctica en la lluita contra la discriminació i racisme, tindrà lloc del 22 d'octubre al 7 de novembre.

L'onzena edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona arrencarà amb la projecció de "Mediastan", rodada per l'equip de Wikileaks. Tot seguit, Julian Assange, fundador de Wikileaks, participarà a la inauguració des de l'ambaixada d'Equador de Londres a través de videoconferència. Respondrà les preguntes del públic sobre la pel·lícula que narra com l'equip d'investigació de Wikileaks va viatjar per Orient Mitjà en busca del llavors soldat, Bradley Manning, qui va revelar les actuacions de l'exercit nord-americà a Irak i Afganistan.

Un cop inaugurat, del 22 d’octubre al 7 de novembre, el festival projectarà més de 120 pel·lícules de gèneres ficció, animació i documental, als Cinemes Girona i Maldà i l’espai Rai-Art. Ho farà amb l'objectiu de "difondre un cinema que faci reflexionar, desperti consciències, denunciï injustícies i reflecteixi la diversitat social i cultural de la humanitat".

El programa es completa amb activitats paral·leles com exposicions, taules rodones, mostres itinerants i tallers formatius, cicles infantils, cicles a les presons Quatre camins i Brians1 i Brians2, cicles al centre de atenció a les drogodependències, etc.

A més, el festival compta amb seus a París i Nova York i es fan 20 mostres a diferents països del món, majoritàriament en països del Sud. Així, el seu missatge a favor dels drets humans arriba a més de 60.000 persones d'arreu del món.

Dirigit per Toni Navarro i organitzat per l’entitat La Mirada Descoberta, el certamen ha estat reconegut dos anys consecutius per l’ICCAR de la UNESCO com a referent de bones pràctiques en Drets Humans en la lluita contra les diverses formes de discriminació i racisme.

Afegeix un comentari nou