La Ciutat Gegantera es reinventa a Sant Climent de Llobregat

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Imatge de la Trobada Gegantera a Cardedeu el 2017 Font: Xavier Salicrú
Imatge de la Trobada Gegantera a Cardedeu el 2017
Imatge dels Gegants de Vilanova i la Geltrú a la plaça de les Neus del municipi Font: Gegants de Vilanova i la Geltrú
Imatge dels Gegants de Vilanova i la Geltrú a la plaça de les Neus del municipi

La Ciutat Gegantera es reinventa a Sant Climent de Llobregat

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

A partir d'ara, les vocalies territorials escolliran els seus gegants representants.

L’edició de la Ciutat Gegantera 2018, que se celebrarà a Sant Climent de Llobregat, renovarà completament la metodologia de participació de les colles geganteres que hi prenguin part el cap de setmana del 16 i 17 de juny, després de dos anys sense cap municipi exercint la capitalitat. En aquesta XXXI edició, els gegants que participin als actes festius ho faran en representació del seu territori, després d’una votació prèvia entre les vocalies territorials corresponents.

L’organització assegura que amb aquest sistema de delegacions es podrà garantir la presència de les colles de tot el territori català. Això, a més, no exclourà que la resta de colles del Principat s’hi puguin inscriure igualment, si volen. Tanmateix, tindran un termini per fer-ho, que expira el proper 5 de maig. Aquesta inscripció es podrà fer a través d’un formulari al qual es pot accedir mitjançant aquest enllaç.

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ha explicat que aquest sistema s’aplicarà per als actes de diumenge. La resta del cap de setmana tindrà com a reclam principal la plantada de gegants de diumenge a les 9 h del matí, òbviament, i també els diferents cercaviles, dissabte a les 12:30 h i diumenge a les 11 h. El programa complert es pot consultar al web de l’agrupació.

Afegeix un comentari nou