La Festa Major de la UAB visibilitza i trenca estigmes de la salut mental

Fundació Autònoma Solidària
 Font: UAB
Font: UAB
 Font: UAB
Font: UAB
 Font: UAB
Font: UAB
 Font: Fundació Autònoma Solidària
Font: Fundació Autònoma Solidària

La Festa Major de la UAB visibilitza i trenca estigmes de la salut mental

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Un any més, la Festa promocionarà el voluntariat universitari a través d'activitats dinamitzades per diferents equips de voluntariat.

La Universitat Autònoma de Barcelona celebra la seva Festa Major el pròxim 9 de novembre, de 12.00h a 21.00h al Campus de la UAB. Enguany, el tema que vehicula la celebració és la salut mental. Sota el lema “La salut mental, visible i sense estigmes a la UAB”, es vol posar de manifest que, malgrat la importància i el grau d’afectació de problemes relacionats amb la salut mental, aquesta realitat està invisibilitzada i estigmatitzada.

El tret de sortida tindrà lloc a la plaça Cívica amb el pregó, on es podran sentir històries de salut mental en primera persona, i la ja tradicional actuació castellera de la colla “Ganàpies”, que comptarà amb la presència d’uns recuperats gegants i capgrossos de la UAB.

Una festa amb voluntariat

Com ja és habitual, la presència del voluntariat i els projectes socials de la UAB tindrà forta presència. La FAS serà present en diferents espais promocionant la seva campanya #ComandoV i a través de propostes lúdiques, convidarà als participants a compartir, conèixer i transformar la societat amb petites accions.

Des del voluntariat de Medi Ambient es dinamitzarà l’activitat “Què FAS pel medi ambient a la UAB?”. D’altra banda, el Programa de Justícia participarà de la Festa Major amb la dinàmica “Mites i prejudicis del món de la presó”, que té per objectiu donar a conèixer quines són les idees preconcebudes i la realitat dels centres penitenciaris.

Al costat de la paradeta de la FAS hi estarà l’estand de la CCAR, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que oferirà informació no només de l’entitat sinó que també del voluntariat de refugi de la FAS.

També es muntarà el Xiringu (punt itinerari d'assessorament i promoció en temes de salut) i amb la col·laboració del projecte Som.nit, de Creu Roja Joventut, el voluntariat donarà informació i resoldrà dubtes sobre sexualitat i afectivitat saludables i consum responsable de substàncies. A més, estarà disponible el servei de proves d’alcoholèmia i anàlisi de substàncies, així com la distribució de material preventiu. Enguany, el grup de Salut de la FAS dinamitzarà l’activitat “Busca la Clau!”, relacionada amb la temàtica de la Festa Major, la salut mental.

A més, i com a novetat, el Servei d’Activitat Física de la UAB organitza la primera edició dels UABGames, oberts a tota la comunitat universitària. Per cada inscripció, 5€ aniran destinats a projectes de la FAS. A més, els estudiants que hi participin podran obtenir el reconeixement d’1 crèdit ECTS. Així doncs, sota el lema “Mens Sana in Corpore Sano”, i centrats en els valors del respecte i dels hàbits saludables, el SAF proposa unes jornades esportives transversals, inclusives i solidàries.


Per a més informació de la festa, descarrega't l'aplicació per a Android o iOS.

Afegeix un comentari nou