La Mostra de Cinema Àrab s'obre a col·lectius, centres socials, culturals i escoles

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Un dels actes de la mostra de 2018 Font: Sodepau
Un dels actes de la mostra de 2018

La Mostra de Cinema Àrab s'obre a col·lectius, centres socials, culturals i escoles

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Mostra, que està prevista del 7 al 17 de novembre de 2019, anuncia que busca ampliar la reflexió sobre l'actualitat, trencar estereotips i oferir altres mirades a la gent.

L'ONG Sodepau organitza la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, que va néixer gràcies al suport de Beirut DC, un col·lectiu de cineastes libanesos units per l'afany de fer cinema i difondre'l més enllà de les seves fronteres. A la seva vegada, Sodepau és una associació de solidaritat amb una trajectòria de més de vint anys teixint complicitats i construïnt ponts entre les dues riberes del mediterrani, amb una clara vocació de transformació social.

La mostra, que se celebrarà del 7 al 17 de novembre de 2019 té una finalitat molt clara: la de trencar els estereotips que pesen sobre el 'món àrab', una mirada occidental sobre Orient que amaga i simplifica, sense massa miraments, unes realitats més riques, diverses i complexes del que ens pensem. Enguany, la Mostra fa una crida a col·lectius, entitats, biblioteques, escoles, cineclubs, centres culturals o socials entre d'altres, a acollir el catàleg que conforma aquesta mostra, o bé a organitzar projeccions, tallers i cicles.

Sodepau s'obre a preparar propostes personalitzades amb les pel·lícules que conformen el seu catàleg, per fer una caixa de ressonància dels anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani. Pel que fa a la convocatòria de l'esdeveniment en sí, el mes de novembre se celebrarà la 13a mostra en un lloc encara per concretar i l'organització ja ha fet la primera crida per inscriure pel·lícules.

Afegeix un comentari nou