La 'Nit dels Museus': activitats gratuïtes a dojo en horaris inusuals

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El Museu de les aigües de Cornellà va permetre l'accés als refugis subterranis el 2017
El Museu de les aigües de Cornellà va permetre l'accés als refugis subterranis el 2017
Imatge de les actuacions paral·leles que s'organitzen
No només visites nocturnes; molts museus també programen sopars, jocs o concerts
Imatge del cartell del Dia Internacional dels Museus
Els museus són patrimoni de la cultura del país

La 'Nit dels Museus': activitats gratuïtes a dojo en horaris inusuals

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Els museus celebren la 41a edició del Dia Internacional dels Museus, dissabte 19, amb una jornada de portes obertes nocturna

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat. La iniciativa parteix de l’International Council of Museums (ICOM).

A Catalunya ja és tota una tradició la celebració d’aquesta festivitat, amb una jornada de portes obertes el dissabte més proper al 18 de maig. Aquest any serà l’endemà, dissabte 19. Unes portes obertes inusuals perquè l’horari serà nocturn: de 20 h a 24 h de la nit. Bona part dels 227 equipaments museístics que tenim al país obriran les seves portes durant aquest horari per donar un caire més màgic al que seria una visita convencional a qualsevol de les 113 instal·lacions museístiques de Catalunya. Al web oficial de la jornada es poden consultar totes les portes obertes i les activitats gratuïtes que hi ha preparades per a l’edició 2018.

Aquesta és, com dèiem al principi, la 41a edició del Dia Internacional dels Museus. El tema que s’ha treballat per aquest 2018 és el dels Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics. La temàtica pretén reconèixer les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d’una cosa tan senzilla com és una etiqueta, alhora que presentar les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora, atraient noves audiències i superant les limitacions d’espai i temps.

Afegeix un comentari nou