La segona edició del COET arriba per fer difusió del món de la pirotècnia

Ravalnet
Autor/a: 
Xavi Aranda
Correfoc de Manresa. Autor: Mat Disseny
Exposició d'elements de pirotècnia tradicional. Autor: Lo Carranquer
Drac de Vilanova. Autor: Ajuntament de Vilanova

La segona edició del COET arriba per fer difusió del món de la pirotècnia

Autor/a: 
Xavi Aranda
Ravalnet

Resum: 

Se celebrarà el 31 d'octubre a diferents llocs de Vilafranca amb l'objectiu de continuar difonent el món de la pirotècnia tradicional. La Capella de Sant Joan acollirà una exposició d'elements tradicionals pirotècnics del País Valencià.

El Certamen Obert d'Espectacles amb pirotècnia Tradicional (COET) vol ser un espai de referència de les manifestacions de cultura popular dels Països Catalans que tenen com a eix principal la pirotècnia tradicional.

Com a novetat principal d'enguany, hi haurà l'exposició itinerant “Pirotècnia de Festa, que es presenta a Vilafranca notablement ampliada, amb materials antics i actuals d'empreses pirotècniques i col·leccionistes particulars, procedents de Reus i de diferents poblacions de Catalunya i el País Valencià. Aquesta exposició serà inaugurada el mateix dia del COET i es podrà visitar fins el 22 de novembre a la Capella de Sant Joan. Està co-produïda per Les Cases de la Festa de l'Ajuntament de Barcelona, el Museu Etnològic de Barcelona i l'Ajuntament de Reus.

Durant el dia del COET també hi hauran xerrades al voltant de la pirotècnia. Al matí, a l'Ateneu Municipal, Carles Jódar explicarà la història i l'organització del Correfoc de Manresa, Daniel Villarubias presentarà el llibre “La pólvora com a senyal de festa”, i Griselda Castells i Irene Sánchez presentaran les Carretilles de Sant Pere de Torelló, un costum festiu celebrat en aquest petit poble d'Osona. A la tarda, a la Capella de Sant Joan, Juan Luís Garcia Estellés explicarà la seva col·lecció d'elements pirotècnics festius i Ramon Vallverdú, parlarà sobre el model penedesenc de Balls de Diables.

Un cop acabades les xerrades hi haurà una cercavila amb el Ball de Diables d'Esplugues de Llobregat, el Drac de la Bisbal d'Empordà i el Drac de Vilanova i la Geltrú. El recorregut serà: Plaça de la Vila, Carrer de la Cort i Rambla Sant Francesc. En acabar la cercavila hi haurà una representació de Focs Barrocs a càrrec de l'Associació Els 3 Mosqueters.

Tots els actes de l'esdeveniment són organitzats per l'Associació de Cultura Tradicional COET, constituïda després d'organitzar la primera edició del Certamen el 2013.

Afegeix un comentari nou
0