Nova edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

  • Cartell del Festival, espectadors de cinema amb una bena als ulls

    Cartell del Festival, espectadors de cinema amb una bena als ulls

El passat dimarts 22 de maig va concloure la novena edició del Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona.

El festival organitzat per La Mirada Descoberta té per objectiu promoure i obrir espais per a la difusió i exhibició de treballs cinematogràfics que tractin la defensa dels drets humans i a través d’aquests treballs, sensibilitzar la població i potenciar el respecte per la Declaració Universal dels Drets Humans.

Només cal fer una ullada als mitjans de comunicació per detectar que arreu del món se succeeixen a diari situacions i conflictes en què hi ha una gran manca de respecte pels Drets Humans.

Aquests drets, recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, els posseeixen tots els individus per la seva pròpia condició humana, serveixen per a garantir que cada persona tingui una vida digna i no poden ser concedits, limitats, canviats o venuts. Només es poden garantir o violar.

I tot sovint, al llarg de la història de la humanitat, i encara a l’actualitat, es dóna el segon cas, el de la violació dels Drets Humans.

Per sensibilitzar sobre aquest tema el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona ens ha convidat a treure’ns la bena dels ulls amb la què, com ens mostra el cartell del festival, ens posicionem davant greus situacions en què no es respecten els drets humans, i s'ha fet ressò d'un tipus de cinema que fa obrir els ulls a una realitat sense filtres i sense censures.

El Festival, que ha tingut lloc a diferents seus de la ciutat de Barcelona, com el Palau Robert, el Museu d’Història de Catalunya, o la Casa del Tibet, també s'ha pogut seguir de forma simultània al cinema La Clef de París i al Poet’s Den Theater de Nova York.

Durant l’acte inaugural del passat dijous 17 es va projectar el film “The Whisteblower”, dirigit per Larysa Kondraki i protagonitzat per Rachel Weisz, sobre una observadora de les Nacions Unides que denúncia una multinacional per haver encobert diversos casos de tràfic sexual. Aqui en teniu el tràiler.

Afegeix un comentari nou