El Festival Enceses 2018 escalfa motors

Autor/a: 
Eva Sánchez
Festival Enceses. Font: Griu d'Artesa de Lleida
Festival Enceses. Font: Griu d'Artesa de Lleida

El Festival Enceses 2018 escalfa motors

Autor/a: 
Eva Sánchez

Resum: 

L'organització ha fet públic les bèsties participants de la festa d'enguany que tindrà lloc el proper 7 de juliol a Artesa de Lleida.

El passat 23 d’abril, diada de Sant Jordi i tal com marca la tradició del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida, va començar el període d’inscripció a l’edició d’enguany marcada pel fet de complir el desè aniversari. El període d’inscripció va finalitzar el passat dimecres 23 de maig, data a partir de la qual l’organització obre un espai de debat en el qual es tria els participants de l’edició de l’any en curs.

Aquesta tria no resulta gens fàcil, ja que les quinze colles inscrites dipositen les seves il·lusions en venir, fet que per desgràcia no és possible. Un cop es descarten les colles repetidores, a data d’avui totes les figures de bestiari que han participat han estat diferents; les colles infantils, ja que la seguretat té un pes molt rellevant dins de la festa i l’organització fan molta pedagogia de la rellevància de les enceses, però també de la normativa i la seguretat.

A partir d’aquí l’organització obre un espai de debat i reflexió, en el que entren en joc en primer lloc criteris de diversitat zoomòrfica i territorials i d’altres més secundaris, que ajuden a prendre aquesta difícil decisió, però que pugui ser el més justa i encertada possible.

Enguany aquest espai de debat s’ha pogut fer amb força agilitat però no per això amb menys qualitat, poden fer pública la proposta el divendres 25 d’abril del 2018.

Les bèsties que participaran en el Festival d’Enceses del proper 7 de juliol són:

  • El Drac Fumera, de la colla Badalona Bèsties de Foc.
  • El Drac de Santa Margarida de Gaia.
  • El Drac Baluk Astharot de Ca’n Aurell (Terrassa).
  • La Galera de Cambrils.

Així doncs ja se sap els noms de les colles i les bèsties que el proper 7 de juliol faran gaudir amb el seu enginy i inventiva aplicada a les enceses i al món del foc!!

Afegeix un comentari nou