Premi Martí Gasull 2015

  • Imatge del guardó Martí Gasull creat per

    Imatge del guardó Martí Gasull creat per

  • Plataforma per la Llengua va crear el 2013 el Premi Martí Gasull

    Plataforma per la Llengua va crear el 2013 el Premi Martí Gasull

Plataforma per la Llengua convoca la 3a edició del premi de reconeixement a la llengua catalana. El guanyador es  pot decidir per votació popular fins el 31 de gener.

L'Escola Valenciana, Albert Jané exdirector de la revista Cavall Fort i l’empresa Cerveses Moritz són els tres finalistes del Premi Martí Gasull 2014 que atorga la Plataforma per la Llengua.

Aquests tres candidats han estat escollits d’ente més de 150 propostes presentades per un jurat format per l’escriptor i Creu de Sant Jordi 2014 Jaume Cabré, l’escriptor Carles Torner, el professor i polític eivissenc Bernat Joan i Marí, l’escriptora i editora valenciana Rosa Serrano, el director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona Jordi Manent, el membre i fundador de la Plataforma per la Llengua Bernat Gasull i el president de l’ONG del català Óscar Escuder.

Fins el dia 31 de gener es pot accedir al web de l’entitat i votar.

El premi

L’any 2013 naixia el Premi Martí Gasull a l’exemplaritat en defensa de la llengua Catalana, un reconeixement a la tasca de persones físiques o jurídiques que d’alguna manera hagin contribuït a millorar la llengua de forma notable.

Tal i com s'explica al web: "durant pràcticament 20 anys en Martí va impulsar la Plataforma per la Llengua, hi va treballar de manera contínua, incansable, tenaç, exigent i entusiasta no només per desvetllar consciències a favor de la llengua, sinó també per transformar la situació i fer-la avançar, tot afavorint els canvis lingüístics". El premi recull aquesta visió moderna de la llengua i premia la tasca de defensa del català com a llengua de cohesió social i com a llengua comuna.

Afegeix un comentari nou