Quina és la teva frase de pel·lícula?

  • Imatge de la campanya

    Imatge de la campanya

  • Imatge de la campanya

    Imatge de la campanya

  • Logotip de la Plataforma per la llengua

    Logotip de la Plataforma per la llengua

La Plataforma per la llengua ha engegat una campanya per reclamar que com a mínim la meitat de les pel·lícules a Catalunya siguin projectades en català. La campanya inclou un concurs de frases cèlebres de pel·lícules.

La campanya elcatalaalcinema.cat engegada per la Plataforma per la llengua vol incidir sobre la Llei 20/2010, de 7 de juliol, del cinema aprovada l’any 2010 i actualment en revisió parlamentària.

La Plataforma per la llengua denuncia que, malgrat que aquesta llei és vigent des de gener de 2011, avui en dia l’oferta de cinema doblat o subtitulat en català no arriba ni tan sols al 5%.

Per això, la campanya vol promoure el cinema en català i, per fer-ho, proposa algunes frases cèlebres del cinema i les acompanya d’imatges creades pel dissenyador gràfic Adrià Gómez.

Algunes d’aquestes frases són fàcilment identificables mentre que d’altres costen més de situar justament perquè sovint les pel·lícules s’han projectat en castellà.

En el marc de la campanya, la Plataforma ha engegat també un concurs de frases mítiques de cinema en català. Per participar-hi, només cal enviar una frase indicant-ne la pel·lícula d’origen, abans del proper 8 d’agost.

Els guanyadors rebran una samarreta personalitzada de la frase escollida i dues entrades per anar a veure una pel·lícula en català.

Més informació:

Afegeix un comentari nou