Reedició de “Les Tradicions de Gràcia” d’Amades

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Reedició de “Les Tradicions de Gràcia” d’Amades

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Dites, formes de viure, cantarelles, jocs, i moltes formes de viure les festes gracienques a la reedició del llibre del folklorista Joan Amades.

En motiu del 125è aniversari del naixement de Joan Amades, la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia conjuntament amb el Taller d’Història de Gràcia, ha reeditat el llibre sobre les tradicions i costums de la vila gracienca “Tradicions de Gràcia”, obra del folklorista català, publicada el 1950.

La primera edició commemorava el centenari de la declaració de la independència de la Vila de Gràcia (1850-1897). Tot i això el llibre és un recull d’articles que el folklorista va anar publicant a la dècada de 1930 a la revista “Mai enrere” del Club Excursionista de Gràcia. S’hi troben dites, formes de viure, el Ball de Serrallonga amb els text del diàleg, cantarelles, jocs, i moltes formes de viure les festes.

La reedició, presentada el 21 d’abril a La Violeta, compta amb una introducció feta per l’historiador Josep Maria Contel, president del Taller d’Història de Gràcia. Se n’ha fet una tirada de 500 unitats i es poden comprar a la Violeta de Gràcia per 10 euros.

Un taller que vetlla per la història gracienca

El Taller d’Història de Gràcia està format per un grup obert de persones interessades en la coneixença i divulgació del passat, el present i el futur de la història i patrimoni del districte de Gràcia (Vila de Gràcia, Vallcarca i els Penitents, el Coll, la Salut i Camp d’en Grassot/ Gràcia Nova). Es tracta d’una entitat cultural amb personalitat jurí­dica pròpia, que té com a objectius fonamentals la recuperació, la recerca i la difusió de tot allò relacionat amb la història local gracienca, situant aquesta activitat especí­fica en el marc d’un potenciament i dignificació de la historiografia local, en el seu més ampli sentit.


Joan Amades, cultura popular com a patrimoni

Aquest proper mes de Juliol s’escauen els 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959), el folklorista més prolífic, tant per materials recercats, continguts i obra escrita que ha tingut mai el nostre país. ha estat una figura destacada en la cultura catalana i el seu treball ha estat essencial per tots els àmbits de la cultura popular.

Afegeix un comentari nou