Representacions teatrals i cicles de lectures en l’11è Festival Shakespeare

Autor/a: 
Àlvar Andrés Elias
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Representacions teatrals i cicles de lectures en l’11è Festival Shakespeare

Autor/a: 
Àlvar Andrés Elias

Resum: 

Per segon any consecutiu, Shakespeare desembarca a la ciutat de Barcelona del 23 al 29 d’octubre.

L’acord amb La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi, va fer possible que l’any passat desembarqués el festival a Barcelona, en concret a la sala de la Biblioteca de Catalunya. En l’edició actual, la sala del Raval continuarà sent la seu dels muntatges teatrals i dels cicles de lectures, juntament amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A més, demostrant que Shakespeare no ha perdut mai la seva popularitat al bar de la Biblioteca de Catalunya es duran a terme el cap de setmana dos vermuts per parlar de forma distesa sobre el dramaturg, el dissabte a la 13h amb Pau Carrió (director de l’adaptació d’'Enric V', que es va veure a l’últim Festival Grec) i el diumenge a la mateixa hora amb el dramaturg Joan Ollé.

Amb tot, el pilar fonamental de la cita seran les representacions teatrals. Dijous i divendres a les 21h l’escenari de la Biblioteca de Catalunya acollirà el muntatge 'Timó d’Atenes' dirigir per l’actor David Selvas i amb una adaptació co-escrita amb Sergi Pompermayer, responsable de l’obra més sanament incendiària vista la temporada passada ('New Order'). El repartiment està format per Julio Manrique, que es posa en la pell d’un personatge que fa reflexionar sobre la hipocresia i el poder dels diners, i Marta Marco, entre d’altres.

El dissabte es representarà la 'Desdèmona' escrita per Paula Vogel, que agafa el personatge de l’obra 'Otel·lo' per crear una comèdia amb la direcció de Martí Torras i l’actuació d’Alba Florejachs i Sara Espígul, entre d’altres. El diumenge a les 17h serà l’obra 'Somni d’una nit d’estiu' la font d’inspiració d’'Up all night' de la Companyia Els McGreggor amb la direcció de Judit López Torras i Àlex Duarri. A les 21h del mateix dia la companyia Els Pirates representaran 'Nit de Reis', amb direcció d’Adrià Aubert. Tret de l’obra Up all night que és de taquilla inversa (els assistents decideixen quan diners volen pagar al finalitzar l’acte), l’entrada per a totes les obres és de 15 euros.

El Festival Shakespeare també té la intenció d’apropar la figura de l'autor als adolescents, a través d l’obra Prince H Univers, curiós projecte de Lars Romann Engel i Olaf Hoojgard, que, coordinat entre Dinamarca i Polònia, és representat per un actor local de cada un dels punts on se celebra el Festival Shakespeare. A Barcelona serà l’intèrpret Àlex Sanz qui es posarà a la pell d’aquest jove Hamlet en una versió per a públic asisstent, a les 12h del matí del diumenge 26 d’octubre (entrada gratuïta) i el dimarts 28 (funció escolar). La cloenda del Festival la portarà la companyia Les Antoinettes amb 'Shake – Espirit', dirigit per l’actor i director Oriol Tarrasson.

A banda, el festival comptarà amb un cicle de lectures que es durà a terme tant a la Biblioteca de Catalunya, on, entre d’altres, s’hi podrà veure Lluís Soler (diumenge 26 a les 20h) o Mario Gas (dilluns 27 a les 21h), com a l’Institut d’Humanitats del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Cal consultar el programa per no perdre’s cap de les activitats ni representacions que demostren que no només Shakespeare és una figura clau per entendre el teatre, sinó que també ho és per entendre’ns a tots nosaltres.

Afegeix un comentari nou