Reus, seu del 1er Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Gegants de Reus Font: www.reus.cat
Gegants de Reus

Reus, seu del 1er Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Del 12 al 15 d'octubre, la capital del Baix Camp acollirà el certamen "Món Gegant", relleu del "País Gegant".

Les mostres i activitats acadèmiques al voltant dels gegants i imatgeria festiva de Catalunya i Europa es donaran cita al Món Gegant, primer congrés internacional de gegants i imatgeria festiva que se celebra en terres catalanes. Reus serà la ciutat d'acollida durant quatre jornades, del 12 al 15 d’octubre. Fins ara, el congrés era de caràcter nacional i es celebrava a poblacions catalanes, però l'aposta s'ha enfortit i se li ha donat una dimensió internacional.

Hi haurà exposicions, una vintena de xerrades i ponències a càrrec de persones expertes en la matèria, i també mostres d'elements festius d'arreu d'Europa. La vessant acadèmica procurarà definir el paper del fet geganter català a escala europea i mundial, amb noms tan destacats com Jan Grau o Albert Rumbo (Catalunya), Íñigo Castellano (Navarra), Paul Spapens (Holanda), Jean-Pierre Ducastelle (Bèlgica), Setsuko Nakamura (Japó) o Nina Kammerer (EUA).

El fet de poder aplegar en la mateixa festa algunes de les figures més destacades de les seves respectives regions ajudarà a convertir Catalunya en el centre d’atenció del món de la imatgeria festiva i, de manera més general, de la cultura popular.

Per assistir a les ponències, cal inscriure's a través del web. Al mateix portal, es podran reproduïr les gravacions de les ponències de cada sessió del congrés. Més informació: info@mongegant.cat.

Afegeix un comentari nou