Per Sant Jordi regala llibres i ajuda a persones afectades de l'ELA

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Afectat per l'ELA Font: Fundació Miquel Valls,
Afectat per l'ELA Font: Fundació Miquel Valls,
Papallones sota la pell Font: Ara Llibres
Papallones sota la pell Font: Ara Llibres
Brúixoles que busquen somriures perduts Font: Plaza & Janés
Brúixoles que busquen somriures perduts Font: Plaza & Janés
El món groc Font: Albert Espinosa
El món groc Font: Albert Espinosa

Per Sant Jordi regala llibres i ajuda a persones afectades de l'ELA

Autor/a: 
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Fundació Miquel Valls ofereix la possibilitat de regalar llibres solidaris amb la lluita contra l'ELA aquesta Diada de Sant Jordi.

Comprant aquests llibres relacionats amb l’ELA (esclerosis lateral amiotròfica) col·laboreu amb els nostres projectes de millora la qualitat de vida de les persones afectades d'ELA/MMN i les seves famílies de la Fundació Miquel Valls.

 • Mariposas por la vida: és una guia visual de les papallones ibèriques diürnes de l'editorial Objectiu Natura. És un llibre solidari nascut en homenatge a Gabino Martín, naturalista i fotògraf entusiasta que va morir a causa de l'ELA. Compta amb molts autors, ja que aquest llibre va començar com un projecte fet amb molta il·lusió per persones que el van conèixer. Cadascuna a aportat el seu granet de sorra indispensable.

  Des de l'inici fins a la seva maquetació, el projecte va comptar amb la col·laboració de gairebé 300 fotògrafs van cedir les seves imatges de manera desinteressada, persones que van comprar el llibre anticipadament per tal de finançar la seva edició i es amistats d'en Gabino, creadors del projecte, van fer una gran tasca de recopilació, selecció i maquetació dels creadors del projecte, uns idealistes amics d’en Gabino.

  Va ser un gest solidari amb la Fundació Miquel Valls i tots els beneficis obtinguts amb els exemplars venuts estan destinats a la lluita contra l’ELA.
 • Els dimarts amb Morrie/ Martes con mi viejo profesor: Mitch Albom és l'autor d'aquest llibre, que està disponible en català i castellà. Morrie Schwartz és un vell professor afectat per una avançada ELA, i Mitch és el seu antic alumne. El visita cada dimarts per assistir a un curs molt especial en què parlaran de temes com l’amor, la família, l’amistat, el perdó i gràcies al que Mitch arribarà a entendre el veritable sentit de la vida. Les últimes classes de Morrie ensenyaran a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions i el plaer de la ironia, però, sobretot, la dignitat de què es pot ser capaç davant de l’adversitat. Els dimarts amb Morrie és un relat directe, emocionant i captivador que ha colpit la consciència de milions de lectors i que explica amb senzillesa el curs natural de la vida.
 • Brúixoles que busquen somriures perduts: aquest llibre d'Albert Espinosa tracta sobre l’amor vertader, la família, la venjança, les segones oportunitats i la sinceritat. En aquesta novel·la de l'editorial Plaza & Janés, l'autor, creador de Polseres Vermelles ens endinsa en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment és important a la vida.
 • El món groc: llibre d'Albert Espinosa parla d'un lloc fantàstic durant els anys que el protagonista va estar malalt de càncer. Tracta sobre la força, la vitalitat i els descobriments del dia a dia, que serveixen quan estàs malat i quan estàs bé. Aquest llibre de l'editorial Debolsillo t'endinsarà en un món especial i diferent, però sobretot et farà descobrir els «grocs»: el nou esglaó de l'amistat, les persones que no són ni els amants ni els amics, aquella gent que s'encreua a la teva vida i que amb una sola conversa pot arribar a fer-la canviar. El món groc parla de com és de senzill creure en els somnis perquè es facin realitat. A què esperes per saber qui són els teus «grocs»?.
 • La mare està malalta: conte solidari escrit per l'Eva Vallespí de l'editorial Edicions Andana disponible en català i castellà. Vol ser una eina educativa per tractar processos de dol d'infants, però també una eina divulgativa per donar-nos a conèixer una mica més la ELA, una malaltia desconeguda per moltes persones. El conte tracta de manera amable i propera com els infants, de vegades ignorats, pateixen en silenci la dolorosa pèrdua d'un ésser estimat. En aquest petit conte la protagonista ens explica en primera persona com viu la malaltia degenerativa que pateix la seva mare, l'ELA i que ella no acaba d'entendre.
 • Las dos vidas de Lucía: Astrid Gallardo és l'autora d'aquest llibre, que explica com a la seva protagonista, Lucia, està a punt de canviar-li la vida en 180 graus. És una gran advocada que ha renunciat a la seva carrera i a un gran amor per la seva família. La passió i el desig han desaparegut del seu matrimoni però ella es diu a si mateixa que això és normal, que li passa a totes les dones de la seva edat. El que ella no sap és que el destí i la seva gran voluntat li tenen reservades grans sorpreses. Gràcies als consells que la seva amiga Paula (una noia amb ELA que conviu amb ella en el dia a dia a la fundació ELAcourt) aconsegueix deixar de banda l'etern agraïment que demostra als altres i el voler complaure a totes les persones del seu voltant, per centrar-se en ella mateixa i així aconseguir la felicitat. Editorial Tombooktu.
 • Papallones sota pell: Els autors Susan Spencer-Wendel i Bret Witter escriuen aquest llibre sobre nedar amb dofins, viatjar a la recerca d'aurores boreals, veure com una filla s'emprova vestits de núvia, construir una cabanya chickee o buscar els ancestres en països llunyans són records que es graven a la memòria. Quan Susan Spencer-Wendel va saber que patia una esclerosi lateral amiotròfica, la seva vida va canviar. A partir de llavors, va decidir que viuria cada moment al màxim, gaudiria plenament al costat de les persones estimades, viatjaria als llocs somiats i aprendria a somriure pels moments viscuts. Va decidir que regalaria records a aquelles persones que volia que no l’oblidessin. Editorial: Ara Llibres.

Si teniu interés en col·laborar-hi podeu enviar un correu a mld@fundaciomiquelvalls.org o trucar al 93.766.59.69 i us explicaran com fer-ho.

Afegeix un comentari nou