Valls organitzarà el Fòrum Casteller de Catalunya per Santa Úrsula

  • Valls acollirà el Fòrum Casteller de Catalunya

    Valls acollirà el Fòrum Casteller de Catalunya

Valls, una de les ciutats castelleres per excel·lència de Catalunya, acollirà el Fòrum Casteller de Catalunya, un espai de debat i també de posada en escena d’aquest fenomen, que inclourà actes ja tradicionals com la FiraCastells i el Simposi Casteller. L’esdeveniment se celebrarà coincidint amb les festes de Santa Úrsula, programades pel 19 al 21 d’octubre.

El segon Simposi Casteller i la segona FiraCastells seran els eixos d’aquesta celebració. La FiraCastells s’inaugurarà a la plaça del Pati, epicentre de la vida ciutadana local, la tarda del divendres 19 d’octubre i es perllongarà fins al diumenge 21. La mostra mantindrà la seva disposició en estands que presentaran diferents productes relacionats amb el món casteller.

El segon Simposi es concentrarà en la jornada del dissabte 20 de novembre i tindrà dos eixos temàtics: el debat entre la consideració dels castells com a esport o com a tradició, i l'anàlisi sobre si el fet casteller ha de caminar cap a noves construccions o per contra s'ha de limitar a mantenir les habituals.

Durant els tres dies es projectaran pel·lícules castelleres de gran interès històric digitalitzades per la Fundació de les Decennals i la revista Castells i que han de tenir com a destinació final el Museu Casteller de Catalunya.

Afegeix un comentari nou