Àmbit de la notícia
Cultural

Verkami per coronar l’Àliga de Santa Coloma de Farners

Entitat redactora
Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a
Marta Rius
  • Àliga de Santa Coloma de Farners (foto: Faràndula Colomenca).
  • Esbós original de l'Àliga de Santa Coloma de Farners (autor: Toni Muja).

La Faràndula Colomenca s’ha proposat finançar la fabricació de la corona de la bèstia local recuperada l’any 2015.

Falta una semana per recaptar els 800 euros que podrien sufragar la construcció de la Corona de l’Àliga de Santa Coloma de Farners. Els i les encarregades de recuperar aquest element festiu l’any passat, la Faràndula Colomenca, s’han proposat treure-la aquest estiu engalanada amb una corona, pel que han engegat la campanya de micromecenatge “Àliga de Santa Coloma de Farners, CORONEM-LA!” a la plataforma Verkami. 

Amb els fons recaptats, a mitjans de juliol i durant l’agost, l’escultor i mestre geganter Toni Mujal s’encarregarà de dissenyar i construir la corona al seu taller situat a Cardona.

Josep Cardona “Nona” va crear l’àliga l’any 1999, inspirada en un tapís del monestir de Sant Pere Cercada i que va caure en desús. L’any 2014, un grup de joves de la localitat va decidir recuperar la figura perduda de l’Àliga amb la creació d’una nova entitat, la Faràndula Colomenca. Mujal ja es va encarregar de reconstruir l’Àliga deteriorada, que va sortir de nou al carrer a la Festa Major del 2015, de la mà de cinc aliguers de l’entitat. Segons l’entitat, “la corona,  juntament amb l’aixeta d’on hi raja ratafia, representaran el bon fer i la identitat dels colomencs: la fraternitat i la festa”. La data límit per a realitzar aportacions al projecte és fins al 25 de juliol de 2016.

Entre les recompenses als i les mecenes hi ha la possibilitat de fotografiar-se amb la bèstia; l’apararició als crèdits del documental que s’està preparant sobre la historia de l’Àliga; la inscripció del nom del mecenes a l’interior de l’Àliga; una auca i descomptes a restaurants, entre d'altres. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari