Washington acollirà l'Aplec Internacional 2018

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Smithsonian Folklife Festival Font: Smithsonian Folklife Festival
Smithsonian Folklife Festival es celebrarà a Washington del 27 de juny al 8 de juliol

Washington acollirà l'Aplec Internacional 2018

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Una variada mostra de la cultura popular i tradicional, i l'associacionisme festiu català, participarà a l'Smithsonian Folklife Festival, als Estats Units, del 27 de juny al 8 de juliol.

Imatgeria festiva, diables, catifaires, castellers, artesans, esbarts, fallers, ateneus i formacions musicals i de dansa diverses formaran part de la delegació catalana que participarà a la mostra folklòrica més important del món, l'Smithsonian Folklife Festival, que se celebrarà a Washington, del 7 de juny al 8 de juliol del 2018. Junt a l'africana i l'armènia, la cultura catalana és una de les convidades d'enguany, que aprofitarà la celebració del 31è Aplec Internacional per a fer el viatge als Estats Units.

L'Aplec l'organitza anualment l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), que tot just ha estrenat nova presidència amb Ivan Besora. En aquesta ocasió, es dividirà en dues parts: la primera a Manresa, en el marc de la seva Capitalitat de la Cultura Catalana, entre l’11 i 13 de maig; la segona, a Washington, en el marc de l'Smithsonian. L'Aplec Internacional no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

Afegeix un comentari nou