Wikitongues, un projecte per preservar la diversitat lingüística

Associació per a Joves Teb
Un participant en el projecte sent entrevistat
Tal com expressa la imatge, en dos mesos el vídeos del projecte han arribar a 2.000 persones de 50 països diferents

Wikitongues, un projecte per preservar la diversitat lingüística

Associació per a Joves Teb

Resum: 

Aquest moviment a favor dels drets lingüístics treballa per protegir les diferents llengües que existeixen i per conscienciar sobre la necessitat de fer-ho.

Wikitongues és una organització sense ànim de lucre que té al seu darrere una gran comunitat internacional de voluntaris i voluntàries. Sota el lema "Tots els idiomes del món, per a tot el món", el projecte advoca per la diversitat i l'intercanvi cultural, l'ensenyament i la convivència dels pobles.

El projecte compta amb un canal a Youtube que aplega vídeos i diccionaris sobre les 7.000 llengües que existeixen al món. Han estat gravades ja centenars d'històries orals en més de 200 idiomes que representen a 40 països.

També s'està contruint un "Poly", una aplicació de codi obert que permeti aprendre i compartir idiomes i diccionaris, tant a partir de vídeos com en mode text. Per poder pagar les despeses del seu desenvolupament Wikitongues ha iniciat una campanya a Kickstarter.

Els impulsors i impulsores del projecte consideren que la diversitat lingüística es troba greument afectada com a conseqüència de la globalització, i que 3.000 comunitats lingüístiques es podrien veure col·lapsades a llarg termini.

Afegeix un comentari nou