XXVI Festival Terra de Trobadors

  • Cartell XXVI Festival Terra de Trobadors / Font: Ajuntament de Castelló d'Empúries

    Cartell XXVI Festival Terra de Trobadors / Font: Ajuntament de Castelló d'Empúries

  • Festival Terra de Trobadors / Font: Ajuntament de Castelló d'Empúries

    Festival Terra de Trobadors / Font: Ajuntament de Castelló d'Empúries

Els propers 8,9,10 i 11 de setembre tindrà lloc la 26a edició del festival Terra de Trobadors a Castelló d’Empúries on es commemora la figura de l'escriptor català Ramon Llull.

El Festival Terra de Trobadors és un espai lúdic i cultural on es reviu l’esplendor comtal de l’Edat Mitjana, quan la capital del comtat d’Empúries era terra de trobadors i els comtes d’Empúries eren protectors i mecenes de trobadors i joglars, i fins i tot autors de composicions líriques seguint l’art de trobar, com és el cas del comte Ponç Hug IV (1277-1313) o de l’Infant Pere I (1325-1342).

El Festival Terra de Trobadors és un dels primers festivals culturals d’ambientació històrica de Catalunya.

El Festival va iniciar l’any 1991, de la mà d’un grup de músics trobadors amb el nom de CREMM-TROBAR i dels vincles culturals amb la Catalunya nord i terres occitanes.

“Ramon Llull i el pensament medieval”

Aquest any, el Festival Terra de Trobadors commemora la figura de l’escpritor català Ramon Llull, de qui es compleix aquest any el setè centenari de la seva mort, i que va ser coetani de Ponç Hug IV d’Empúries, el “comte trobador”. D’aquesta manera el festival està inclòs al programa oficial d’actes de l’Any literari Ramon Llull 2015-2016 declarat per la Generalitat de Catalunya.

Al següent enllaç es pot consultar el programa del Festival Terra de Trobadors 

Afegeix un comentari nou