El 2016 es va crear un 50% més de cooperatives que l'any anterior

Ravalnet
2016 va ser un any marcat per un important creixement en el nombre de cooperatives
Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, en la presentació del balanç de cooperatives.

El 2016 es va crear un 50% més de cooperatives que l'any anterior

Ravalnet

Resum: 

8 de cada 10 de les que es van constituir van ser de treball, una clara mostra del gran augment d'aquestes iniciatives d'autoocupació col·lectiva.

Segons la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, entre gener i desembre de 2016 es van crear al territori català 177 noves cooperatives, de les quals 155 corresponen a cooperatives de treball.

Tenint en compte que l'any anterior, el 2015, es van crear 88 cooperatives de treball, això suposa un increment del 56% en aquest tipus d'empresa de base col·lectiva, i la creació de 46.500 llocs de treball.

Destaca el fet que una seixantena de les creades el 2016 s'ha impulsat amb dues persones sòcies. Això es deu a que la Llei de Cooperatives de juliol 2015 permet que dues persones creïn una cooperativa, incorporant al menys una tercera persona sòcia abans dels cinc anys.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya dedica els seus esforços a la creació, el creixement i la promoció de les més de 3.000 empreses cooperatives de treball que enforteixen l'economia i la societat en base a principis democràtics.

Afegeix un comentari nou
0