Avelino Bastarras: "L'agraïment de milers de persones ens donen empenta per seguir amb nous reptes i projectes"

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Avelino Bastarras: "L'agraïment de milers de persones ens donen empenta per seguir amb nous reptes i projectes"

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Avelino Bastarras és membre de Corresolidaris, una entitat sense afany de lucre que a través de l'esport i l'atletisme popular dóna veu a les malalties minoritàries.

Entrevistem a Avelino Bastarras Soler, de 45 anys i runner des de fa 13 anys.

Avelino és el vicepresident de Corresolidaris, una entitat que fusiona amistat, atletisme popular, passió per l'esport i solidaritat. L'organització fa difusió i recapta fons per a projectes relacionats amb malalties minoritàries.


Com va néixer l'Associació Corresolidaris?

Corresolidaris va néixer de la mà de dos amics que varen pensar aprofitar la repercussió del running, i donar imatge i veu a molts col·lectius que estan molt desemparats i oblidats, tant per la nostra societat com pels estaments institucionals.


Els fins socials de la vostra entitat són recaptar fons a través d'esdeveniments esportius per a projectes sobre malalties minoritàries. Com ho feu? A quins projectes esteu donant veu ara mateix?

Els fins socials són donar imatge, això ho fem cada cap de setmana arreu amb la nostra samarreta taronja, i recaptar diners per a final d'any repartir entre les tres causes que representem: Fecamm (Federació Catalana de malalties Minoritàries), Projecte Pol malaltia minoritària de Pol Molinos i de 5 infants més a tot Espanya (hiperglucèmia no cetòsica) i el Diari de Sofia i Sara que pateixen AME (Atròfia muscular espinal).

La manera de recaptar és molt variada, la principal és la col·laboració de tothom corrent o fent-se soci o sòcia amb una quota de 20 euros anuals. Això inclou entra la samarreta i molts avantatges com organitzacions de curses, llebres en carreres, entrenaments dirigits, activitats amb ajuntaments i projectes propis.

El 25 de març de 2017, tindrà lloc l'Ultra Trail Barcelona. Ens podries fer cinc cèntims sobre aquest gran esdeveniment esportiu?

Dintre dels projectes Corresolidaris, el 25 de març Miguel Soler i un servidor correrem una gran cursa l'Ultra Trail BCN, que es tracta d'una carrera de 100 km per muntanya amb 4800 metres de desnivell positiu. L'UTBCN és un esdeveniment mundial on corren més de 35 persones de nacionalitats diferents i allà estarem visibilitzant les malalties minoritàries.


On tindrà lloc l'Ultra Trail Barcelona?

L'UTBCN transcorre per la serra del Garraf i té la sortida al poble de Begues. És una ultra de les més maques, ja que passes de la muntanya a tocar la sorra de la platja mentre et recrees amb unes vistes espectaculars de la serra del Garraf. L'organització cuida cada detall perquè les persones que corren gaudeixin de l'esplendor de la serra del Garraf.

A què es destinaran els fons recaptats?

El repte Corresolidaris de Miguel Soler i meu, recaptarà fons per a la investigació de la hiperglucèmia no cetòsica i el desenvolupament de l'exosquelet que desenvolupa Marsi Biònics en col·laboració amb Sant Joan de Déu que facilitarà el dia a dia de les persones afectades d'AME.

Si algú té ganes de col·laborar amb vosaltres, com ho pot fer?

Si algú vol col·laborar, estarem encantats de rebre qualsevol donatiu. Es pot fer a la pàgina web de migranodearena.org on han de buscar el repte "100 km per una immensa minoria", o es poden informar a la pàgina de Facebook Reto Ultratrail.

Finalment, quin és el moment més emotiu que has viscut des de la creació de Corresolidaris?

Hi ha molts moments emotius com podeu pensar, però el dia a dia i tots els missatges d'agraïment de milers de persones ens donen empenta per seguir amb nous reptes i projectes.

Afegeix un comentari nou