Confirmat l’impagament de la Generalitat a les entitats socials per problemes de liquiditat

  • Font: Matins de TV3 imatge del Conseller Cleries

    Font: Matins de TV3 imatge del Conseller Cleries

La Generalitat ha confirmat que no pagarà el mes de juliol a les entitats socials que  tenen places concertades amb l’administració, per problemes de liquiditat. 

El Conseller Josep Lluis Cleries es va  reunir el passat 30 de juliol amb la Taula del Tercer Sector, que agrupa més de 4.000 entitats socials a Catalunya,  i els va comunicar l’impagament del mes de juliol per part del Departament de Benestar Social i Família a les entitats socials que tenen concerts amb l’administració.

L’impagament del mes de juliol a entitats com centres de discapacitats, geriàtrics, centres de drogodependents i malalts mentals, els porta a una situació de gravetat per la manca de finançament durant el mes de juliol, que pot alterar el funcionament de projectes i serveis a usuaris i familiars. A més això provocarà que milers de treballadors es quedin sense cobrar la nomina del mes de juliol.

Segons declaracions del Conseller Cleries, s’estudiaran els casos de les entitats que es trobin amb més dificultats econòmiques, però no ha donat cap garantia de cobrament.

D’altra banda, el Govern ha ofert la possibilitat a les entitats socials d’ajornar el pagament de les quotes de la Seguretat Social i la negociació amb les entitats bancaries d’obtenir línies de crèdits per les entitats socials afectades. 

La Taula d'Entitats del Tercer Sector ha emès un comunicat el mateix 30 de juliol en què ha alertat del risc de col·lapse de milers d'entitats socials degut als impagaments de la Generalitat.  

Afegeix un comentari nou