El Crowdsourcing: una solució per a què les entitats puguin sortir de la crisi

Les entitats socials han començat a buscar alternatives per tal de poder reduir despeses i innovar en la recerca de fons per a la creació dels seus projectes. Una opció que s’està començant a implantar al país es el “crowdsourcing”, una nova fórmula  de recerca de finançament i d’intercanvi d’idees i de voluntaris o treballadors a través d’internet. 

El “crowdsourcing” neix sota el lema “compartir, difondre i participar”.  Els avantatges que pot aportar aquest sistema a les organitzacions sense ànim de lucre són, d’una  banda, l’obtenció de recursos econòmics i de finançament de forma instantània.

 

D’altra banda, com que internet arriba a una gran massa de gent, les persones que vulguin poden proporcionar idees innovadores, de gran ajuda per a l’entitat.

El “crowdsourcing” també pot permetre reduir la despesa d’una entitat a traves de l’externalització dels serveis que abans realitzava un empleat i que, a través d’una convocatòria per internet, una massa de persones (crowd)  es presenta de forma voluntària o a un baix cost a canvi d’un benefici que tant pot ser econòmic com personal.

 

Dins del Crowdsourcing hi ha varies modalitats que són:

  • Crowdfunding: un grup de persones aporten diners a un projecte a canvi d’algun benefici (normalment personal).

 

  • Crowdsource: un conjunt de persones es distribueixen una tasca en petites porcions.

 

  • Crowdopinion: es penja a una web un projecte o alguna part d’aquest amb varies alternatives de resolució per tal de que els internautes donin la seva opinió i triïn la millor opció, que serà la que es porti a terme.

 

  • Crowdworking: un mateix espai de treball és compartit per varies entitats, repartint-se així els costos que genera.

 

  • Crowdcasting: l’entitat exposa un problema a la xarxa de tal forma que el primer individu que ho resolgui o doni la millor resposta obtindrà una gratificació.

 

 

Més informació.

Afegeix un comentari nou