El pagament a les entitats socials dependrà dels Fons de Liquiditat

El Conseller de Benestar Social i Família ha declarat que l’impagament a les entitats socials durant el mes de juliol, depèn del cobrament del Fons de Liquiditat que la Generalitat ha sol·licitat a l’Estat. 

El passat 7 de setembre el Conseller de Benestar Social i Família Josep Lluís Cleries es va reunir amb una delegació de la Taula del Tercer Sector i de les entitats socials que tenen places concertades amb la Generalitat i que no van cobrar el passat mes de juliol per falta de liquiditat del Govern.

Durant la trobada, el Conseller Cleries va declarar que el pagament a les entitats socials dels 70 milions d’euros que resten pendents, es realitzarà en el moment en què la Generalitat rebi el Fons de Liquiditatdemanat anteriorment pel Govern català.

Malgrat l’impagament durant el mes de juliol per part de la conselleria, les entitats socials han pogut dur a terme les seves tasques amb normalitat, però això ha provocat que moltes d’elles tinguin ara seriosos problemes de liquiditat.

Encara que el pagament dels concerts de les entitats socials amb la Generalitat durant el mes d’agost s’ha produït amb normalitat, Josep Lluís Cleries no pot garantir que es realitzi el 100% dels pagaments al mes de setembre.

Finalment, si els diners no arriben a temps, la Conselleria considera, com a segona opció, la possibilitat de demanar un crèdit pont per pal·liar els problemes de tresoreria que pateixen les entitats.

Afegeix un comentari nou