Firma per una contractació pública lliure de paradisos fiscals

Suport Associatiu
Autor/a: 
Luci Vega
Més d'una vintena de municipis catalans s'han adherit a la campanya.
Amb la campanya es vol impedir que les administracions contractin empreses que operen en paradisos fiscals.

Firma per una contractació pública lliure de paradisos fiscals

Autor/a: 
Luci Vega
Suport Associatiu

Resum: 

Exigir a les administracions que no contractin empreses que operen en paradisos fiscals és l’objectiu d’aquesta campanya impulsada per la Plataforma Fiscalitat Justa i Intermon Oxfam.

Amb la iniciativa ‘Zona lliure de paradisos fiscals’ es vol fer pressió ciutadana per impedir que companyies que desvien beneficis a paradisos fiscals es beneficiïn de contractes per part d’institucions públiques.

Per fer-ho, la campanya pretén promoure canvis en les polítiques de contractació municipals a través de la introducció de criteris ètics en les clàusules de les licitacions públiques i de l’aprovació de mocions perquè els ajuntaments es declarin Zona lliure de Paradisos Fiscals.

Actualment, més d’una vintena de municipis catalans com Barcelona, Tarragona, Valls, Sant Feliu de Guíxols, El Vendrell, Terrassa, l’Hospitalet de Llobregat i Mataró, entre d’altres, s’han adherit a la proposta.

Segons les entitats organitzadores, les contractacions públiques a l’estat espanyol representen un 25% del PIB i, per tant, el paper de les institucions publiques pot ser crucial a l’hora de promoure canvis en el comportament de les empreses que volen optar-hi.

Com participar-hi?

Plataforma Fiscalitat Justa i Intermon Oxfam fan una crida a la ciutadania perquè signi i se sumi a la petició adreçada a les institucions. També conviden a organitzar actes de sensibilització amb el seu suport i a contactar amb els grups municipals dels diversos municipis per aconseguir que els diferents ajuntament aprovin mocions i es declarin lliures de paradisos fiscals.