Joves de Badalona intenten accedir al mercat laboral a partir del projecte ARACNE

  • El grup de joves visitant la tenda del Barça

    El grup de joves visitant la tenda del Barça

  • El Casal dels Infants de Badalona. Autora: Elisenda Pons; font: El Periódico

    El Casal dels Infants de Badalona. Autora: Elisenda Pons; font: El Periódico

Es tracta d'un grup de joves del Casal dels Infants que no estudien ni treballen des de fa com a mínim sis mesos i amb dificultats per trobar un lloc de treball.

El projecte ARACNE és un programa finançat per la Unió Europea en el marc de la Garantia Juvenil que té com a objectiu formar en atenció al client a joves en risc d’exclusió social que tenen entre 16 i 29 anys. Aquesta formació teòrica i pràctica té una durada tres mesos, i prepara els i les joves per treballar a botigues, com a teleoperadors o teleoperadores, o en pàgines web de comerços on-line. La majoria són dels barris de Llefià i de Sant Roc.

Una de les activitats del projecte ha estat una sortida a la tenda del Futbol Club Barcelona que hi ha al costat de l'Estadi Olímpic per poder aprendre com es treballa en un establiment comercial que rep milers de visitants setmanalment.

Aquest grup de joves ja havia visitat altres comerços, com Leroy Merlin, Mango o Privalia, però la visita a la tenda del Barça els va motivar especialment i van poder veure també com es treballa al magatzem.

El projecte de fi de curs va ser muntar i fer-se'n càrrec d'una paradeta al mercat de Sant Roc en la qual van vendre creps i manualitats, organitzant tot el procés de venda i realitzant totes les tasques que implica.

Afegeix un comentari nou