La Confederació impulsa un estudi per promoure l’economia social entre les entitats del Tercer Sector

  • Mercat social, economia social

    Les entitats interessades poden participar-hi responent un qüestionari virtual. - Font: Suport Associatiu

  • Logotip de La Confederació

    Els resultats de l'estudi es coneixeran durant el mes de juny. - Font: La Confederació

La iniciativa permetrà identificar els serveis i productes que necessiten les organitzacions així com les possibilitats de cobrir-los a través del Mercat Social.

Posicionar el tercer sector com a client fort del mercat social i alhora sensibilitzar les entitats perquè apostin per aquest tipus d’economia. Amb aquests objectiu, La Confederació està realitzant un diagnòstic per conèixer les demandes  de les organitzacions a l’hora d’externalitzar i contractar els seus serveis interns  (com bugaderia, neteja, confecció d’uniformes, tèxtil, etc) i valorar com se’ls hi pot donar resposta a través dels productes i projectes de l’economia social.

La idea va sorgir arran de la publicació de l’''Anuari de l'Ocupació del Tercer Sector Social 2016', on es va posar en relleu que només un 39% de les entitats consultades apostaven pel mercat social. A través de l’estudi es vol saber si aquesta situació és fruit del desconeixement sobre el que ofereix aquest àmbit econòmic o si es deu a l’existència de nínxols de mercat no coberts o a altres factors. També es volen generar propostes per apropar oferta i demanda.

Qüestionari per a entitats 
 

Per poder comptar amb dades, tan quantitatives com qualitatives, s’estan fent entrevistes tant a organitzacions que treballen en l’àmbit del mercat social (la Xarxa d’Economia Solidària, la Federació Catalana de Voluntariat Social i Dincat, entre d’altres) com a entitats socials de diversos sectors d’activitat (lleure, atenció a la infància, discapacitat, gent gran…).

També s’han previst grups de discussió així com la realització d’un qüestionari virtual, ja en marxa, obert a les entitats de l'àmbit d'atenció a les persones i serveis socials que hi vulguin participar.

Es  preveu que els resultats de l’estudi es facin públics durant el mes de juny.

Afegeix un comentari nou