La participació al Giving Tuesday creix un 23%

Autor/a: 
Júlia Hinojo
El logotip del Giving Tuesday
El logotip del Giving Tuesday
El Giving Tuesday és una plataforma des d'on impulsar projectes solidaris des de tot el món
El Giving Tuesday és una plataforma des d'on impulsar projectes solidaris des de tot el món

La participació al Giving Tuesday creix un 23%

Autor/a: 
Júlia Hinojo

Resum: 

La recaptació va sobrepassar els 177.000 euros a través de 188 projectes impulsats des de Catalunya.

Prop de 5.800 persones van participar al Giving Tuesday durant el 2016, un 23% més que l’any anterior, segons les dades de la memòria que ha presentat aquest estiu l’equip organitzador del moviment global solidari. A banda, 1.379 persones van donar sang.

En total, es van recaptar prop de 560.000 euros, que suposa una mitjana de 96 euros per persona, a través dels 188 projectes que es van impulsar des de Catalunya i a través de la pròpia plataforma del Giving Tuesday i del portal Migranodearena.org. Al conjunt de l’Estat espanyol, el Giving Tuesday va aconseguir promoure 331 projectes.

La majoria d’iniciatives solidàries eren per una causa vinculada a la infantesa i joventut. En segon lloc, la causa que va aconseguir recaptar més fons va ser la de la lluita contra l’exclusió social, i el tercer gran àmbit va ser el de la salut. També es van impulsar projectes per causes com la discapacitat, la cooperació internacional, la integració sociolaboral, els drets humans i els drets dels animals.

Per a les persones interessades a participar aquest any al Giving Tuesday, al setembre s’organitzen quatre sessions formatives sobre com definir un projecte social per captar fons, maneres de comunicar-ho i casos reals d’èxit amb Giving Tuesday. L’acte a Barcelona tindrà lloc el 14 de setembre d’11h a 14h al CaixaFòrum. A Lleida es farà el 13 de setembre i a Tarragona i a Girona, el 12. S’aprofitarà l’esdeveniment per donar a conèixer les novetats de la tercera edició del moviment.

Afegeix un comentari nou